"Biz milletiz Türkiye'yi darbeye teröre yedirmeyiz" yazılı afiş

- Mardin'de, darbe girişimi ile terör örgütü PKK'ya karşı tepki içeren mesajların yer aldığı afişler, kentin önemli noktalarına asıldı

Google Haberlere Abone ol
"Biz milletiz Türkiye'yi darbeye teröre yedirmeyiz" yazılı afiş

MARDİN (AA) - Mardin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ile terör örgütü PKK'nın saldırılarına tepki amaçlı olarak cadde ve sokaklardaki bilboardlara, "Biz milletiz Türkiye'yi darbeye teröre yedirmeyiz" yazılı afişler asıldı.

Kentin önemli noktaları ile şehiriçi minibüslerine, cadde ve sokaklardaki bilboardlara asılan afişler, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Afişlerin asılmasından memnun olduğunu vurgulayan Nurullah Ömerbey, "Darbe girişimleri ve terör saldırıları Türkiye'yi ve Türk halkını hiçbir şekilde darbeye ve teröre yedirmeyiz." dedi.

"Bu pankartlar, milletimizin toprağına ve ülkesine sahip çıktığının göstergesidir" diyen Ömerbey, halk olarak cadde ve sokaklarda askeri cuntanın tanklarını ve panzerlerini hiçbir şekilde görmek istemediklerini söyledi.

Mardin ve Güneydoğu Anadolu halkı olarak yüzyıllardan beridir bu topraklarda özgür bir şekilde yaşadıklarını anımsatan Nurullah Ömerbey, özgürlüklerinin hiçbir şekilde kısıtlanmasına müsaade etmeyeceklerini de ifade etti.

"Bölgede PKK'nın yanında bir de FETÖ belası çıktı" diyen Abdullah Demir ise "Darbeye ve teröre karşıyız. Türkiye'de Türk, Kürt, Arap, Laz ve Çerkez herkes kardeştir. Halk olarak bölgemizde her iki örgütü de istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar