"Biz Anadoluyuz Projesi"

- İstanbul Valisi Şahin: - "15 ay sürecek projeyle yaklaşık 14 bin öğrenciyi kentimizde ağırlayacağız. Şu ana kadar proje kapsamında 7 bin 220 öğrencimizi İstanbul'da misafir ettik. Her hafta sonu olmak üzere bu 15 ay içerisinde gençlerimizi İstanbul'da misafir etmeye devam edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
"Biz Anadoluyuz Projesi"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında yaklaşık 14 bin öğrenciyi İstanbul'da ağırlayacaklarını belirterek, "Şu ana kadar proje kapsamında 7 bin 220 öğrencimizi İstanbul'da misafir ettik. Her hafta sonu olmak üzere bu 15 ay içerisinde gençlerimizi İstanbul'da misafir etmeye devam edeceğiz." dedi.

Eşi Şeyma Şahin ile Mardin ve Diyarbakır'dan gelen bir grup öğrenciyi Florya'daki Valilik konutunda ağırlayan Şahin, misafirleriyle kahvaltı etti ve onlarla yakından ilgilendi.

Öğrencilerin ders durumları hakkında bilgi alan Şahin, İstanbul'un tarihi ve turistlik yerlerini gezme fırsatı bulan misafirlerine, çok çalışıp iyi bir noktaya gelerek vatana ve millete sahip çıkmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Türkiye'nin her kentinin görülmeye değer nitelikte olduğunu, her yerin kendine özgü güzellikleri bulunduğunu anımsatan Şahin, "Biz Anadoluyuz Projesi" sayesinde gençlere iyi bir iletişim kurma fırsatı sunulduğunu söyledi.

Projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde İçişleri Bakanlığı tarafından başlatıldığını hatırlatan Şahin, programla özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ikamet eden 50 bin öğrencinin batıdaki illeri ziyaret ederek tarihi ve turistik yerleri görmesini sağlamanın amaçlandığını belirtti.

Şahin, projeyle hem gezi hem tanışma hem de misafir öğrencilerin yeni arkadaşlıklar kurmasının hedeflendiğini ifade ederek, "Bu, çocuklarımızın birbirleriyle kardeşlik ve dostluk bağlarının pekişmesini amaçlayan güzel bir proje. 15 ay sürecek olan projeyle yaklaşık 14 bin öğrenciyi kentimizde ağırlayacağız." diye konuştu.

Anadolu'nun farklı kentlerinden İstanbul'a gelen öğrencileri gönüllü ailelerin yanında misafir ederek ağırladıklarını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Buradaki amacımız hem çocuklarımızın ev ortamında kopmamış olmaları hem de o ailelerle çocuklarımız ve çocuklarımızın aileleri arasından bir gönül köprüsü oluşması, dostluk bağı kurulması. Bundan da bugüne kadar çok güzel neticeler aldık. İnşallah, bundan sonra da projemiz devam edecek. Şu ana kadar proje kapsamında 7 bin 220 öğrencimizi İstanbul'da misafir ettik. İnşallah her hafta sonu olmak üzere bu 15 ay içerisinde bu gençlerimizi İstanbul'da misafir etmeye devam edeceğiz."

Şahin ile eşi Şeyma Şahin'e kendilerini misafir ettikleri için teşekkür eden öğrenciler, Şahin ailesini Diyarbakır ve Mardin'e davet etti.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, kahvaltının ardından fotoğraf çektiren öğrencileri çeşitli hediyeler vererek uğurladı.

Yorumlar