Bitlis'teki cinsel istismar iddiaları

- Ensar Vakfı Bitlis Şube Başkanı Uluç: "Söz konusu iddialarda ismi geçen şahısların vakfımızla kesinlikle ilişkisi yoktur" - "Bitlis'te vakfımızın legal veya illegal hiçbir evi olmamıştır, hiç kimseye ev tutulmamıştır. Yapılacak araştırmalarda bu ortaya çıkacaktır. Sadece bir şubemiz var ve bütün faaliyetlerimizi orada yapıyoruz. Savcılığa şu ana kadar bir başvuru yapılmamış"

Google Haberlere Abone ol
Bitlis'teki cinsel istismar iddiaları

BİTLİS (AA) - Ensar Vakfı Bitlis Şube Başkanı Yılmaz Uluç, bazı basın ve yayın organlarında yer alan cinsel istismar iddialarına ilişkin, "Söz konusu iddialarda ismi geçen şahısların vakfımızla kesinlikle ilişkisi yoktur." dedi.

Uluç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirterek, söz konusu haberle ilgili Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

"Söz konusu iddialarda ismi geçen şahısların vakfımızla kesinlikle ilişkisi yoktur. Bu şahısların vakfımızda ve yönetimimizde kesinlikle görevi yoktur. Kesinlikle bunların bir görevleri bulunmamaktadır." diyen Yılmaz Uluç, şunları kaydetti:

"Bu şahısların vakfımızın yönetimiyle hiçbir alakaları yoktur, kalmamışlar, üye olmamışlar ve uzaktan yakından alakaları yoktur. Ev konusuna gelince, kesinlikle Bitlis'te vakfımızın legal veya illegal hiçbir evi olmamıştır, hiç kimseye ev tutulmamıştır. Yapılacak araştırmalarda bu ortaya çıkacaktır. Sadece bir şubemiz var ve bütün faaliyetlerimizi orada yapıyoruz. Savcılığa şu ana kadar bir başvuru yapılmamış. Söz konusu şahıslarla ilgili savcılığa intikal eden herhangi bir dosya yok."

Söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Uluç, "Birilerine iftira atmak habercilik değil. Böyle bir habercilik olabilir mi, var mı böyle bir şey, bir kurumu böyle kolay yıpratmak. Bir algı operasyonu var ve onun devamı olduğunu düşünüyoruz. Ensar Vakfı üzerinde oynanan oyunun bir parçasıdır." diye konuştu.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimizde faaliyet gösteren bir vakıfla ilişkilendirilmek sureti ile bazı basın yayın organlarında yer alan haberler incelenmiş olup, iddialara ilişkin Valiliğimize ya da Emniyet Müdürlüğümüze bugüne kadar herhangi bir başvuru olmadığı anlaşılmıştır. Konuyla ilgili yasal süreç başlatılmıştır." ifadelerine yer verilmişti.

Yorumlar