Bitlis'te miting, toplantı ve basın açıklaması yasağı

- Bitlis Valiliği: - "İl genelinde yapılacak her türlü yürüyüş, miting, kapalı ve açık yer toplantıları, stant açma, çadır kurma, basın açıklamaları, oturma eylemi, konser, bildiri dağıtma vb. türdeki tüm etkinliklerin, bu etkinlikler öncesi ve sonrasında oluşabilecek şiddet hareketleri gerekçesiyle, 8-9 Eylül 2016 tarihlerinde il genelinde valiliğimiz tarafından yasaklanması hususunda karar alınmıştır"

Google Haberlere Abone ol
Bitlis'te miting, toplantı ve basın açıklaması yasağı
BİTLİS (AA) - Bitlis Valiliği, "İl genelinde yapılacak her türlü yürüyüş, miting, kapalı ve açık yer toplantıları, stant açma, çadır kurma, basın açıklamaları, oturma eylemi, konser, bildiri dağıtma vb. türdeki tüm etkinliklerin, bu etkinlikler öncesi ve sonrasında oluşabilecek şiddet hareketleri gerekçesiyle, 8-9 Eylül 2016 tarihlerinde il genelinde valiliğimiz tarafından yasaklanması hususunda karar alınmıştır." açıklamasında bulundu.
Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün 15 Temmuz silahlı darbe girişimi sonrasında terörist başından haber alınamaması bahanesiyle, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile metropol illeri olmak üzere, ülke genelinde eylemlerini tırmandırma gayreti içerisine girdiği belirtildi.
Son dönemde PKK ve DAEŞ terör örgütleri organizesinde Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep ve Şırnak'ın Cizre ilçesinde gerçekleştirilen bombalı örgütsel eylemler neticesinde çok sayıda kamu görevlisi ile birçok vatandaşın hayatını kaybettiği ve yaralandığı vurgulanan açıklamada, "Yine bu amaca hizmet etmek adına çalınan birçok aracın eylemlerde kullanılmak üzere tahrip gücü yüksek bombalar yüklenerek eylemlere hazırlandığı ve bölgemize yakın kırsal alanlarda bulundukları bilgileri elde edildiği, ayrıca özellikle TSK tarafından başta Cerablus olmak üzere, Suriye’nin kuzeyinde bulunan DAEŞ ve diğer terör örgütlerine yönelik başlatılan harekat nedeniyle anılan terör örgütlerinin misilleme amacıyla eylem arayışı içerisinde olduğu bilinmektedir." ifadesine yer verildi.
Açıklamada, özellikle DAEŞ terör örgütünün Türkiye'deki sol tandanslı grupların gerçekleştirecekleri toplantı ve gösteri yürüyüşleri, miting ve basın açıklamalarına yönelik eylem arayışı içerisinde bulunduğunun bilindiği vurgulandı.
Yapılması planlanan etkinliklerin terör örgütlerinin propagandasına dönüşebileceği, güvenlik kuvvetlerince terör örgütüne yönelik başarıyla yürütülen operasyonlar gerekçe gösterilerek, terör örgütü ve marjinal gruplarca sansasyonel ve provokatif saldırılar ile kargaşa çıkarılmaya çalışılabileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu suretle kamu düzeninin ciddi şekilde bozulacağı, suç ve suçluyu övme suçlarının işleneceği değerlendirilmiştir. Bu bağlamda terör örgütü planlarının bertaraf edilmesi, tesis olunan huzur ortamı ile milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması, Cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11'inci maddesi (m) bendi, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. maddesi ile 5442 sayılı İller İdaresi Kanunu'nun 2'inci maddesi hükümleri gereğince, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu'nun EK-1 maddesi kapsamında il genelinde yapılacak her türlü yürüyüş, miting, kapalı ve açık yer toplantıları, stant açma, çadır kurma, basın açıklamaları, oturma eylemi, konser, bildiri dağıtma vb. türdeki tüm etkinlikler, bu etkinlikler öncesi ve sonrasında oluşabilecek şiddet hareketleri gerekçesiyle 8-9 Eylül 2016 tarihlerinde il genelinde valiliğimiz tarafından yasaklanması hususunda karar alınmıştır."

Yorumlar