Birleşik Krallık Milli Günü kutlandı

ANKARA (AA) - İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nde, Birleşik Krallık Milli Günü resepsiyonu düzenlendi. Birleşik Krallık Milli Günü olarak kutlanan Büyük...

Google Haberlere Abone ol
Birleşik Krallık Milli Günü kutlandı

ANKARA (AA) - İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nde, Birleşik Krallık Milli Günü resepsiyonu düzenlendi.

Birleşik Krallık Milli Günü olarak kutlanan Büyük Britanya Kraliçesi II. Elizabeth'in doğum günü dolayısıyla büyükelçilikte düzenlenen resepsiyonda, Türk ve İngiliz milli marşları okundu.

Resepsiyona, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass ile yabancı misyon şefleri katıldı.

Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Birleşik Krallık'ın, Türkiye'nin NATO müttefiki olduğunu anımsatarak, Türkiye'nin Avrupa'da önemli ilişkiler geliştirdiği ülkelerin başında İngiltere'nin geldiğini kaydetti.

Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 2007'de imzalanan Stratejik Ortaklık Belgesi'nin, iki ülke arasındaki ilişkilerin derinliğini ve bundan sonraki süreçteki beklentilerini ortaya koyduğunu ifade etti.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore'ın, "Avrupa Futbol Şampiyonası'nda iki ülke milli takımlarının birbirlerinin muhtemel rakibi olabileceği" görüşünü değerlendiren Kılıç, "Avrupa Şampiyonası'nda iki ülke milli takımları karşılaşırlarsa bu defa Türk milli takımının kazanan taraf olmasını temenni ediyoruz." dedi.

Büyükelçi Moore ise Osmanlı devletine Kraliçe I. Elizabeth döneminde tayin edilen ilk büyükelçi William Harborne'dan saygı ile bahsederek, iki ülke arasındaki sıcak ilişkilerin Harborne zamanında başladığını anımsattı.

Moore, bu yıl ünlü İngiliz oyun yazarı Shakespeare'in 400. doğum gününü kutladıkları bilgisini paylaşarak, İngilizce'ye verdiği katkı dolayısıyla Shakespeare'in döneminin en önemli şahsiyeti ve tiyatro oyunu yazarı olduğunu söyledi.

Türkiye ve İngiltere'deki futbol tutkusuna değinen Moore, Manchester'da iki ülke milli takımları arasında oynanan son dostluk maçında İngiltere'nin aldığı 2-1'lik skorun bu yaz oynanacak Avrupa Şampiyonası'nda da tekrarlanması ümidini dile getirdi.

Resepsiyonda, ünlü İngiliz yazar Shakespeare'in eserlerinden derlenen kısa bir tiyatro gösterisi de sunuldu.




Yorumlar