"Bin Minik El Bir Bayrak" projesi

- "En büyük el dokuma Türk bayrağı", 2 bin çocukla oluşturulan Türkiye haritası kareografisinin ortasında sergilendi - Bayrağın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sergilenmek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mayısta takdim edileceği öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
"Bin Minik El Bir Bayrak" projesi

İSTANBUL (AA) - Kağıthane'de "Bin Minik El Bir Ayak" projesi kapsamında, bin 299 öğrenciyle dokunan "en büyük el dokuma Türk bayrağı", 2 bin çocukla oluşturulan Türkiye haritası kareografisinin ortasında sergilendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Hasbahçe Stadı'nda 2 bin çocukla oluşturulan Türkiye haritası kareografisinin ortasında Kağıthane Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde, Kağıthane Belediyesi, Kağıthane İlçe Eğitim Müdürlüğü ve Dilhan Derneği tarafından desteklenerek bin 299 öğrenciyle dokunan en büyük el dokuma Türk bayrağı sergilendi.

Etkinliğin başlangıcında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından 2 bin çocuğun katılımıyla Türkiye haritası kareografisi oluşturulurken, en büyük el dokuma Türk Bayrağı haritanın ortasında sergilenerek izleyicilere sunuldu.

Etkinliğe katılan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç projenin çok anlamlı ve güzel olduğundan bahsederek, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Müdürlüğümüz birçok güzel projeye imza atıyor, biz de bu projelerin yanında olmaya çalışıyoruz. Özellikle birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde bu çalışmayla bayrak, vatan, millet sevgisi pekiştirilmiş olacak." dedi.

Kılıç, bu bayrağı 81 ilden çocuğun dokuduğunu ifade ederek, "Vefa duygusuyla Osmanlı Devleti'nin kuruluş yıl dönümünü temsilen bin 299 çocuğumuz bu çalışmanın içinde bulundu. İnşallah bu güzel çalışma Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul gördüğünde, tüm bu emekler ve tüm bu güzel çalışmalar taçlandırılmış olacak. Çalışmada emeği geçen herkese, özellikle bayrağımızı dokuyan çocuklara çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bayrak dokuma çalışmasına katılan 4. sınıf öğrencisi Ömer Faruk Dündar, duygularını "Ben bu bayrağı dokurken çok gururlandım. Çünkü sonuçta bizim ülkemizin bayrağı ve bugün burada bu bayrağı yaşatmak için bulunuyoruz. Çok sevinçliyim, böyle olaylara bu aralar fazla tanık olamıyoruz. Bayrağımızı çok seviyorum ve ülkemizin bayrağını her zaman korumak istiyorum." sözleriyle ifade etti.

Etkinliğe Kağıthane Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Çömlek, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Kurt ve kareografi oluşturan çocukların aileleri katıldı.

Çocuklar etkinliğin bitiminde bayrağın çevresinde Belediye Başkanı Kılıç ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Osmanlı Devleti'nin kuruluş yılına atıfta bulunularak, Kağıthane'de bin 299 öğrencinin katkısıyla şu ana kadar yapılan el dokuma en büyük Türk Bayrağı oluşturuldu.

Bayrak için bin 299 18x24 santimetrelik el tezgahları, 17 bin 500 metre beyaz çözgü ipi, 83 bin 776 metre kırmızı yün ip kullanıldı.

Dokunulan bayrağın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sergilenmek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mayısta takdim edileceği öğrenildi.

Yorumlar