Bin 735 komiser yardımcısı adayı mezun oldu

- Polis Amirleri Eğitimi Merkezi'nden 177'si kadın, bin 735 komiser yardımcısı adayı, yemin ederek mezun oldu - İçişleri Bakanı Ala: - "(Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı) Bilinsin ki birimize bir saldırı olduğunda hepimize o saldırı olmuştur gibi muamele ederiz. Bu ülkemize, demokrasimize yapılmış bir saldırıdır ve bunun şu anda orada gereği yapılmaktadır. Güvenlik birimlerimiz bu hain saldırıyı gerçekleştiren alçak teröristlerin peşindedir, kısa zamanda inşallah bunun gereği yapılacaktır. Bütün milletimize geçmiş olsun diyorum" - "Memnuniyetle görüyoruz ki herkes ne zaman demokrasimize bir saldırı olsa, topyekun birlikte duruyor, ona karşı oluyor. Ne zaman ülkede bir kaos yaratmak isteyenler olursa onun karşısına da dimdik olarak, hep birlikte çıkıyoruz. Bu, Türkiye'nin en önemli varlığıdır"

Google Haberlere Abone ol
Bin 735 komiser yardımcısı adayı mezun oldu

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Artvinde bulunan konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin, "Bilinsin ki birimize bir saldırı olduğunda hepimize o saldırı olmuştur gibi muamele ederiz. Bu ülkemize, demokrasimize yapılmış bir saldırıdır ve bunun şu anda orada gereği yapılmaktadır. Güvenlik birimlerimiz bu hain saldırıyı gerçekleştiren alçak teröristlerin peşindedir, kısa zamanda inşallah bunun gereği yapılacaktır." dedi.

Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi Merkezi'nden mezun olan 177'si kadın olmak üzere, bin 735 komiser yardımcısı adayının mezuniyet töreni, Gölbaşı yerleşkesinde bulunan stadyumda gerçekleştirildi.

Törende konuşan İçişleri Bakanı Ala, yeni komiser yardımcılarına seslenerek, "Allah hayırlı uğurlu etsin, emekleriniz boşa gitmesin, önce ailelerinizi sizleri yetiştirdikleri için kutluyorum." diye konuştu.

Bakan Ala, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik gerçekleştirilen saldırıya değinerek, telefonla aradığı Kılıçdaroğlu'na süreçle ilgili bilgi sunduğunu belirtti.

"Bilinsin ki birimize bir saldırı olduğunda hepimize o saldırı olmuştur gibi muamele ederiz" diyen Ala, "Bu ülkemize, demokrasimize yapılmış bir saldırıdır ve bunun şu anda orada gereği yapılmaktadır, güvenlik birimlerimiz bu hain saldırıyı gerçekleştiren alçak teröristlerin peşindedir, kısa zamanda inşallah bunun gereği yapılacaktır. Bütün milletimize geçmiş olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

Bugünün birlik ve dirlik olma zamanı olduğunu vurgulayan Ala, "Memnuniyetle görüyoruz ki herkes ne zaman demokrasimize bir saldırı olsa, topyekun birlikte duruyor, ona karşı oluyor. Ne zaman ülkede bir kaos yaratmak isteyenler olursa onun karşısına da dimdik olarak hep birlikte çıkıyoruz. Bu, Türkiye'nin en önemli varlığıdır." dedi.

Ala, 15 Temmuz'daki Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde Türkiye'ye alçakça bir saldırı olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim kutsal bildiğimiz asker elbisesi içerisine girmiş hainler, bu ülkeyi darmadağın etmek amacıyla ülkemizin varlığına, milletimizin bütünlüğüne bir darbe teşebbüsünde bulundular. Ama yine emniyetimizin içindeki vatansever, milletinin değerlerine sahip kardeşlerimizin duruşuyla yine askerimizin içindeki memleket sever askerlerin Peygamber ocağına layık duruşlarıyla ve bu milletin tarihine yakışır duruşuyla sokakları, gökyüzünü onlara dar ederek ve bütün siyasi partilerimizin, basın kuruluşlarımızın, hükümetimizin, Başbakanımızın, ve nihayetinde sayın liderimiz Cumhurbaşkanımızın liderliğe yakışır tavrıyla, bu alçak girişim tarihin çöplüğüne atıldı. İşte memleketin en önemli varlığı budur."

- "Alçaklar, yok oldular"

Bakan Ala, soruları çalanların, milletin hakkını yiyenlerin, milletine ihanet edenlerin payidar olamadığına işaret eden Ala, şunları söyledi:

"Aklını kiraya verenler, Allah'ın verdiği muhakeme kabiliyetini yok edenler, kendilerini demokratik kişilikten yoksun bir ne idüğü belirsiz yapının üyesi olarak kişiliklerinden sıyrılanlar ve nihayetinde bu kadar necip bir millete sokağında kurşun sıkanlar, milletin iradesini temsil eden Meclis'i ahlaksızca bombalayanlar, terörle mücadelede en çok başarı gösteren ve kendilerini ortaya koyan Özel Harekat'taki polis kardeşlerimizin üzerine lazer güdümlü füze atan alçaklar, yok oldular."

Türkiye'nin ve milletin çok alçaklık ve hainlik gördüğünü ancak 5 Temmuz'da olan kadarını görmediğini ve tahmin edemediğini anlatan Ala, "Ne yaparlarsa yapsınlar, bu birliktelik oldukça, değerli evlatlarımız sizler de bu birlikteliğin sizden beklediğini yerine getirdikçe bu milletin ayağına taş koymak isteyenlerin, taşlar başına düşecektir. Bu millete tuzak kurmak isteyenlerin kendileri kurdukları tuzağa düşecektir. Bizim önümüzü kimse kesemeyecek, yolumuzu kimse değiştiremeyecektir. Bunu yapmaya çalışanlar, hainler mezarlığında gömülecek, bunun için şehit olanlar ise işte her birinizin önünde duran ay yıldızlı bayrağımızın, o hilalin önündeki yıldız gibi parlayacaktır ve ebediyete kadar hatırlanacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Memleketimizin, milletimizin evladı olduğunuzu unutmayın"

Türkiye'nin hedefleri olduğunu, şimdi birçok açıdan Türkiye'ye saldırmaya çalışanların Türkiye'nin bütünlüğü, birliği, dirliği karşısında beton duvara çarpmış gibi tarumar olduklarını kaydeden Bakan Ala, "Sizden tek ricam var, memleketimizin, milletimizin evladı olduğunuzu unutmayın. Muhakemenizi, aklınızı asla kimseye kiraya vermeyin, zaten böyle yapmayacağınızdan eminiz." diye konuştu.

Bakan Ala, yeni komiser yardımcılarına hitaben konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sizi bu millet yetiştirdi, bu milletin iradesiyle sandıktan kim çıkarsa, bu memleketi o yönetecektir, onların koyduğu yasalar, kurallar da sizin rehberiniz olacaktır. Siz her bir kişiyi, sokakta gördüğünüz, biliniz ki bir teyzeyi gördüyseniz, o teyze sizin teyzenizdir, bir çocuğu gördüyseniz o sizin kardeşinizdir, o sizin evladınızdır. Bir babayı gördüyseniz, o sizin babanızdır, bir anneyi gördüyseniz, o sizin annenizdir. Bir aileyi gördüyseniz, o sizin ailenizdir, çünkü siz bu milletin evladısınız, 79 milyonun evladısınız, buna uygun hareket edeceğinizden hiçbir kuşkum yok."

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Ala, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum, gazilerimizi minnetle anıyorum ve 79 milyon onur duyduğum milletimi sizler adına buradan saygıyla sevgiyle muhabbetle selamlıyorum." dedi.

Daha sonra Bakan Ala, dereceye giren komiser yardımcılarına hediyelerini verdi.

Konuşmanın ardından, bin 735 komiser yardımcısı adayı tören yürüyüşü gerçekleştirdi. Bu sırada komiser yardımcılarının aileleri ve protokolde yer alanlar onları alkışladı.

Komiser yardımcıları daha sonra da yemin ederek, mezuniyet keplerini havaya fırlattı.

Törene, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, emniyet daire başkanları ve çok sayıda müdür katıldı.

Yorumlar