Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Aslan:

- "Silah İhtisas OSB'nin yatırımcılara tahsisi konusunda şu anda hiçbir engel yok. 2017 yılının ilk aylarında buraya müteşebbisler gelmeye başlayacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Aslan:

KIRIKKALE (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, "Silah İhtisas OSB'nin yatırımcılara tahsisi konusunda şu anda hiçbir engel yok. 2017 yılının ilk aylarında buraya müteşebbisler gelmeye başlayacaktır." dedi.

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz'ı ziyaret eden Aslan, kentteki altyapı çalışmaları devam eden Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemelerde bulundu.

Aslan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Silah İhtisas OSB'nin Türkiye'de kurulan en hızlı OSB'lerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Silah İhtisas OSB'nin bütçe olarak problemi olmadığını, bakanlığın yatırım programına girdiğini belirten Aslan, şunları kaydetti:

"Maalesef talihsiz bir müteahhitle ilgili sorun yaşandı. Yeni bir müteahhit firma işe başladı devam ediyor. Bu Silah İhtisas OSB Türkiye'de ilk ve tektir. İnşallah ekim ayının sonuna doğru altyapı çalışmaları bitecek bizde kasım ayı gibi teslim alacağız. Böylelikle altyapı çalışmaları bitmiş olacak. Elektrik ve doğal gazla ilgili çalışmalar altyapı çalışmalarıyla eş zamanlı olarak gidiyor. Silah İhtisas OSB'nin yatırımcılara tahsisi konusunda şu anda hiçbir engel yok. 2017 yılının ilk aylarında buraya müteşebbisler gelmeye başlayacaktır. Burada Türkiye'nin ilklerinden bir tanesi yapılıyor. Dolayısıyla bu ilki el birliğiyle hızlandırıp, yatırımcıları buraya çekip üretime başlamamız lazım. Onun içinde yakın takip şart. Valiliğimizin, belediyemizin ve diğer organlarımızın bu işi götürmesi gerekiyor."

Vali Haktankaçmaz ise en kısa zamanda Silah İhtisas OSB'deki altyapı çalışmalarını bitirip müteşebbislere yer tahsisi yaptıktan sonra bir an önce yatırıma geçeceklerini ifade etti.

Yorumlar