Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

- "FETÖ, PKK ve DAEŞ gibi üç terör örgütüyle birden mücadele ediyoruz. Buna rağmen dimdik ayaktayız, gücümüzü ve enerjimizi koruyoruz" - "AK Parti'nin hazırladığı ve MHP'ye sunduğu tasarı, muhtemelen yakında TBMM gündemine gelecektir. TBMM'de 330'u geçersek, bir referandum söz konusu olacak. Ancak biz 367'yi de geçsek, bu sistem değişikliğine milletimize, sizlere sormamız gerektiğine inanıyoruz. Bu süreci doğru ve hızlı bir şekilde tamamlayacağız"

Google Haberlere Abone ol
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

ZONGULDAK (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), PKK ve DAEŞ gibi üç terör örgütüyle birden mücadele ediyoruz. Buna rağmen dimdik ayaktayız, gücümüzü ve enerjimizi koruyoruz" dedi.

Bakan Özlü, birtakım temaslarda bulunmak amacıyla geldiği Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Yaşar Tetiker'i ziyaret etti.

Ziyaretleri sırasında basın mensuplarının "Türk Metal Sendikası ile Erdemir arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinden olumsuz sonuç çıkması nedeniyle sendika grev kararı aldı, bunu nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuna, "Çözülür" cevabını veren Özlü, daha sonra Ereğli'de bulunan bir otelde iş adamlarıyla gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

Toplantıda söz alan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, bugün Bakan Özlü'nün doğum günü olduğunu belirterek, kendisi için hazırlattığı pastayı getirtti. Bakan Özlü de milletvekili Çaturoğlu'na teşekkür ederek, pastadaki mumları üfledi.

Özlü, burada iş adamlarına hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin iş adamlarının, sanayicilerin ve esnafın gayretiyle her geçen gün büyüyüp geliştiğini söyledi.

Amaçlarının Türkiye'de daha fazla ve daha nitelikli yatırımlar yapılmasını sağlayacak bir ortam oluşturmak olduğunu ifade eden Özlü, "Bugün Filyos Endüstri Bölgesi'ni kuracağımız alanda incelemelerde bulunduk. Zonguldak'ın ve özellikle Filyos'un lojistik imkanları gerçekten de çok yüksek seviyededir. Yeter ki burada, sanayicilerimizin üretim yapabilecekleri uygun altyapıyı oluşturalım. Bunu başardığımız zaman, birçok yatırımcının bu bölgede yatırım yapmak için sıraya gireceğine inanıyorum. Çünkü iş üretmekle bitmiyor. Ürettiğinizi pazarlamanız ve nihai pazarlara ulaştırmanız, bazen üretim kadar maliyetli olabiliyor." şeklinde konuştu.

Özlü, bu bölgede karayolu ağı, tren yolu, havaalanı ve yapılacak olan limanı düşünüldüğünde çok önemli bir sorunun otomatik olarak çözüleceğini belirterek, bu bölgedeki çalışmaları yakından takip edeceklerini kaydetti.

Yatırım yapmak için öncelikle iyi planlanmış sanayi bölgelerinin hazırlanması gerektiğinin altını çizen Özlü, "Bakanlık olarak, bunu yapıyoruz. Organize Sanayi Bölgelerini (OSB), sanayi sitelerini ve endüstri bölgelerini hem nicelik hem de nitelik olarak geliştiriyoruz. Ülkemizde 294 OSB'de 1 milyon 640 bin kişi istihdam ediliyor. Şu anda üretim reform paketi üzerinde çalışıyoruz. Bu reform paketiyle sanayi bölgelerimizin gücüne güç katacağız. Yatırımcılara çok daha cazip şartlarda sanayi parseli temin edecek, üretimin üstündeki birçok yükü kaldıracak adımlar atacağız." dedi.

- "Ar-Ge ve tasarım yoluyla daha nitelikli ürünler üretmeniz gerekiyor"

"Yatırımcılara yönelik, hem yatırım aşamasında hem de üretim aşamasında önemli teşvik ve desteklerimiz bulunuyor" diyen Faruk Özlü, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunları da sürekli iyileştiriyoruz. 2017 bütçesinde, KOSGEB'in KOBİ'ler ve girişimcileri desteklemesi için ayırdığımız bütçe 1,1 milyar liraya ulaştı. 2015 yılında bu rakam, 300 milyon liranın biraz üzerindeydi. Bu yıl 900 milyon lira oldu. Gelecek yıl ise 1,1 milyar lira olacak. Ar-Ge yapmak, makinesini yenilemek, nitelikli istihdam oluşturmak, yurt içinde veya yurt dışında bir fuara katılmak isteyen bir KOBİ'miz işte bu parayı kullanacak. Yatırımınızı yaptınız, üretime başladınız, ancak iş burada bitmiyor. Ar-Ge ve tasarım yoluyla daha nitelikli ürünler üretmeniz gerekiyor. Sizlerin Ar-Ge ve tasarım yapmanız için de önemli programlar yürütüyoruz."

- "Dimdik ayaktayız"

Özlü, Türkiye'nin son birkaç yılda büyük hadiseler yaşayarak badireler atlattığını anımsatarak, özellikle Suriye ve Irak’ta yaşanan gelişmelerin Türkiye üzerinde çok ciddi bir yük oluşturduğunu dile getirdi.

"FETÖ, PKK ve DAEŞ gibi üç terör örgütüyle birden mücadele ediyoruz. Buna rağmen, dimdik ayaktayız, gücümüzü ve enerjimizi koruyoruz." diyen Özlü, Türkiye'nin yaşadıklarına maruz kalacak olan birçok dünya ülkesinin çok büyük ve derin krizler yaşayabileceğini ifade ederek, "Türkiye'nin ise temel makroekonomik göstergelerinde bir sıkıntı bulunmuyor. Son günlerde dövizde bir hareketlilik yaşanıyor. Ancak bu hareketlilik, dünyanın ülkesinde yaşanıyor. Biz bu hareketliliğin, ekonomi üzerinde çok ciddi bir etki oluşturmasını beklemiyoruz." şeklinde konuştu.

İş dünyasının hükümete ve Türkiye'ye güvenmesi tavsiyesinde bulunan Özlü, "Herkes işine gücüne bakmaya devam etsin. Yatırım yapacak olan yatırımını yapsın. Türkiye, bu zorlu süreçten daha da güçlenerek çıkacak." dedi.

- "Süreci doğru ve hızlı bir şekilde tamamlayacağız"

Faruk Özlü, sözlerini şöyle tamamladı:

"Özellikle 2017'den itibaren Türkiye'nin hızlı bir büyüme dönemine gireceğine inanıyorum. Biliyorsunuz, şu anda başkanlık sistemiyle ilgili bir anayasa çalışması gündemde. AK Parti'nin hazırladığı ve MHP'ye sunduğu tasarı, muhtemelen yakında TBMM gündemine gelecektir. TBMM'de 330'u geçersek, bir referandum söz konusu olacak. Ancak biz 367'yi de geçsek, bu sistem değişikliğine milletimize, sizlere sormamız gerektiğine inanıyoruz. Bu süreci doğru ve hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Türkiye'nin ihtiyacı olan, hızlı ve etkin çalışan, iyi denetlenen, demokratik normlara ve evrensel teamüllere uygun bir sistem oluşturacağız. Bu değişikliğin de Türkiye'yi, özellikle de ekonomimizi çok olumlu etkileyeceğini ve bu etkiyi, 2017'den itibaren hissedeceğimizi düşünüyorum. Böyle bir sistem değişikliğine olan ihtiyacı iş dünyamızın çok iyi anladığını, çok iyi idrak ettiğini tahmin ediyorum. Sizlerin bu sürece azami katkı vereceğinizi, sizlerle ve milletimizle birlikte, ülkemiz için en uygun sistemi geçireceğimize inanıyorum."

Yorumlar