Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Siirt'te:

- "Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Aslında sadece Türkiye’de değil dünyanın hemen her ülkesinde benzer zorluklar, güçlükler yaşanıyor. Terör, artık Avrupa ülkeleri için de bir kabusa dönüştü"

Google Haberlere Abone ol
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Siirt'te:

SİİRT (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "Aslında sadece Türkiye’de değil dünyanın hemen her ülkesinde benzer zorluklar, güçlükler yaşanıyor. Terör, artık Avrupa ülkeleri için de bir kabusa dönüştü." dedi.

Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ile birlikte, bir otelde düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Özlü, burada yaptığı konuşmada, terör örgütleri FETÖ ve PKK’nın ortak çalıştıklarının anlaşıldığını söyledi.

Siirt ile Sakarya’nın kardeşliğinin, FETÖ-PKK kardeşliğinden daha büyük ve daha güçlü olduğunu anlatan Özlü, "Bakınız, 15 Temmuz gecesinde ve sonrasında yaşanan hadiseler hepimizi derinden etkiledi. Gördüklerimiz, duyduklarımız, okuduklarımız, her birimizin yüreğini titretti. Beni en çok etkileyen hadiselerden birisi de burada, Siirt’te yaşandı. 15 Temmuz’dan neredeyse bir ay sonra, sabah ezanının bir saat erken okunduğunu fark eden Siirtli kardeşlerimiz, darbe oluyor olabilir diye sokaklara akın ettiler. Siirtli kardeşlerimizin ülkemize, devletimize, bayrağımıza nasıl bir aşk ile bağlı olduklarını, o gece net bir şekilde görmüş olduk." ifadelerini kullandı.

- "Türk ile Kürt’ün arasını ayırmak imkansız"

Benzer bir hadisenin Konya’da yaşandığını aktaran Özlü, şöyle devam etti:

"Konya’da uzun süreli bir elektrik kesintisi olunca, bu sefer de Konyalı kardeşlerimiz, darbe girişimi olabilir diye meydanlara koştu. Görüyorsunuz, Siirt ile Konya’nın tepkisi aynı. Siirtliler nasıl bu ülkenin üzerine titriyorsa, Konyalılar da öyle titriyor. Bu iki örnek, Siirt ile Konya'nın, Siirt ile Sakarya’nın, ülkenin doğusuyla batısının, Türk ile Kürt’ün arasını ayırmanın imkansız olduğunu gösteriyor."

Türkiye'de son dönemlerde yaşanan olumsuzluklara değinen Özlü, terör saldırılarının bütün dünyanın sorunu haline geldiğini savundu. Özlü, şöyle konuştu:

"Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Aslında sadece Türkiye’de değil, dünyanın hemen her ülkesinde benzer zorluklar, güçlükler yaşanıyor. Terör, artık Avrupa ülkeleri için de bir kabusa dönüştü. Birkaç gün önce, Avrupa’nın en büyük havalimanı olan Frankfurt'ta terör şüphesi nedeniyle saatlerce uçuş yapılamadı. Brezilya’da halkın yüzde 52 oyuyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı 60 küsur senatörün oyuyla görevinden azledildi. 17-25 Aralık’ta Türkiye’de de aynısını denediler ama başarılı olamadılar. Sivil darbeyle deviremedikleri Recep Tayyip Erdoğan’ı, 15 Temmuz’da bu sefer askeri darbeyle devirmeye çalıştılar. Allah’a şükürler olsun, başarılı olamadılar. Çünkü milletimiz iradesine, ülkesine ve devletine sahip çıktı."

Cumhurbaşkanın dik duruşu ve milletin verdiği destekle badireyi atlattıklarını hatırlatan Özlü, darbe girişiminin başarısız olmasıyla bu sefer terör yoluyla milletin sindirilmeye çalışıldığını ifade etti.

Özlü, terör örgütlerinin tüm hain çabalarına rağmen hedeflerine ulaşamadığının altını çizerek, "Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşayan vatandaşlarımız, teröre karşı net bir tavır sergilediler. Keşke bu bölgede siyaset yapan, bu bölgenin insanından oy alan siyasiler de sizin gösterdiğiniz şu kararlı duruşu gösterebilselerdi. Onlar sizin yanınızda, milletin yanında olmayı değil, her zaman olduğu gibi, sırtlarını terör örgütüne dayamayı tercih ettiler." diye konuştu.

- "Buralara huzur gelirse yatırım da gelecek"

Terörün bölgenin sadece sanayisini ve ticaretini değil turizm potansiyelini de çok olumsuz etkilediğine işaret eden Özlü, bu yüzden terörle mücadelenin önem taşıdını belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Buralara huzur gelirse, emin olun, yatırım da gelecek. İşte bu yüzden diyoruz ki, PKK’nın Kürt diye bir sorunu yoktur. Ancak Kürt kardeşlerimizin PKK sorunu var. İnşallah bu sorundan hep birlikte kurtulacağız. Düşünün, çukur siyasetiyle 10 milyar TL civarında zarar verdiler. Şimdi devletimiz, bu zararları telafi etmek için çalışmalara başlıyor. Pazar günü, Sayın Başbakanımız, bölgeyle ilgili çok kapsamlı bir paket açıklayacak. 1,4 milyar TL değerinde yatırımın da temelini atacak. İnşallah, sadece 1 sene içinde, evi yıkılan kardeşlerimizin tamamına yeni evlerini teslim edeceğiz. Yapacağımız çalışmalarla, Siirt’in, bölgenin ve Türkiye’nin çehresi değişmeye devam edecek."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay da terör dolayısıyla insanları Siirt’e yatırım yapmaya ikna etmenin kolay olmadığını söyledi.

Aktay, şunları kaydetti:

"Ben 6-7 Ekim olaylarından önce Siirt’e yatırım yapmaya zar zor ikna etmiş olduğum birçok insanın o olaylar yüzünden vazgeçmiş olduklarını biliyorum. Ne yazık ki şehrimiz dezavantajları fazla olan bir şehir. Ulaşım konusunda ciddi sorunlarımız var. İlimizi çevre illerle bağlayacak yeni bir karayolunu oluşturmak hiç de imkansız değil. Şu anda onun üzerine epey bir zamandır çalışıyoruz."

Yorumlar