Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Manisa'da

- Bakan Özlü: - "Adeta terzi tarzı elbise dikercesine yatırımcıları teşvik etmeyi amaçlıyoruz" - "Silahlı Kuvvetler sapasağlam, gerçek unsurları ile ayakta. Çok ciddi, başarılı bir operasyon gerçekleştiriyorlar"

Google Haberlere Abone ol
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Manisa'da

MANİSA (AA) - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yeni yatırım teşviklerine dikkati çekerek, "Adeta terzi tarzı elbise dikercesine yatırımcıları teşvik etmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Bakan Özlü, Manisa Organize Sanayi Bölgesinde (MOSB) faaliyet gösteren Vestel fabrikasını ziyaret etti.

Üretim hatlarını inceleyen Özlü, Vestel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'dan bilgi aldı.

Gezinin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Bakan Özlü, 65. hükümetin icracı ve reformist bir hükümet olarak kurulduğunu ve bütün karışıklıklara rağmen bu yönde çok sayıda yasa çıkardıklarını vurguladı.

Yatırımların teşviki konusunun da bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Özlü, şöyle konuştu:

"En son hazırladığımız teşvik yasalarıyla da adeta terzi tarzı elbise dikercesine yatırımcıları teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Sanayicimizin, yatırımcımızın önündeki bütün engelleri kaldırıp onları desteklemeyi hedefliyoruz. Çok sayıda teşvik unsuru, vergi indirimleri, yatırımcının hazır arazi bulması konusunda teşvikler var. Bütün bunların uygulama esaslarıyla ilgili çalışıyoruz. Kanunlar çıktı, onlarla ilgili yönetmelikler çıkacak. Daha çok orta ve yüksek teknolojiye haiz ürünleri destekleyeceğiz."

Türkiye’nin ihracatında yüksek teknolojili ürünlerin payının çok az olduğunu, yeni teşviklerle bunların artırılmaya çalışıldığını dile getiren Bakan Özlü, bölge bölge sanayicileri gezerek onların talepleri ve sorunlarını kaydettiklerini ifade etti.

- Fırat Kalkanı operasyonu

Dün sabaha karşı başlayan DAEŞ'e yönelik Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Özlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz darbe girişimi, Silahlı Kuvvetler içinden çıkan bir grup eşkiyanın meydana getirdiği bir kaostu. Silahlı Kuvvetler sapasağlam, gerçek unsurları ile ayakta. Çok ciddi, başarılı bir operasyonu gerçekleştiriyorlar. Bu bakımdan da bu operasyon önemli. Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanadır. Suriye’deki siyasal rejimin değişmesinden yanadır. Mevcut rejim ve siyasal yapıyla Suriye’de huzurun, barışın, istikrarın sağlanması mümkün değil."


Yorumlar