''Bilge mübadil'' son yolculuğuna uğurlandı

- Lütfü Karadağ'ın cenazesi Maltepe Merkez Camisi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi

Google Haberlere Abone ol
''Bilge mübadil'' son yolculuğuna uğurlandı

İSTANBUL (AA) - Yunanistan'la 1923'te imzalanan mübadele sözleşmesiyle Türkiye'ye gelen ve "bilge mübadil" olarak anılan Lütfü Karadağ, son yolculuğuna uğurlandı.

Yaşlılığa bağlı nedenlerle 102 yaşında hayatını kaybeden Lütfü Karadağ için Maltepe Merkez Camisi'nde öğle vakti düzenlenen törende taziyeleri oğlu Süleyman Karadağ, kızları Bilgin Fildişi ve Tülin Eldener kabul etti. Karadağ'ın cenaze törenine yakınları ve sevenleri katıldı.

Törende basın mensuplarına açıklamada bulunan Süleyman Karadağ, ''Acımız çok büyük. Her zaman Türkiye'ye göç eden mübadele yıllarındaki dostlarımızın derdiyle ilgilendi, bize de insana hizmetin büyük olduğunu söylerdi. Babam 1923 tarihinde imzalanan mübadele sözleşmesi gereği 1924 yılında Pendik'e gelmiş ve Devlet Demir Yolları'nda çalışmaya başlamıştı, oradan müfettiş olarak emekli oldu. Yaşlılığa bağlı olarak aramızdan gitti. Hatta birçok kişiyle vedalaşarak hakkın rahmetine kavuşmuştur. Mekanı cennet olsun.'' ifadelerini kullandı.

Çevresinde "bilge mübadil" olarak anılan Lütfü Karadağ'ın cenazesi törenin ardından Pendik Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

Yorumlar