Bileklerini kullanarak 5 kitap yazdı

- Muğla'nın Marmaris ilçesinde ellerini kullanamayan ve tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan Çetin Korkut, bilekleriyle 3 yılda 5 kitap yazdı - Korkut: - "Ben kendimi engelli görmüyorum. Dezavantajlı kardeşlerimin de engelli diye tanımlanmasını doğru bulmuyorum"

Google Haberlere Abone ol
Bileklerini kullanarak 5 kitap yazdı

MUĞLA (AA) - SABRİ KESEN - Muğla'nın Marmaris ilçesinde omurilik felçlisi Çetin Korkut, ellerini kullanamamasına rağmen bilekleriyle 3 yılda 5 kitap yazdı.

Omurilik felci nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan 47 yaşındaki Korkut, bilekleriyle yazdığı şiir, deneme ve roman türlerinde 5 kitap çıkardı.

Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıldır tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşadığını ancak bu durumun kitap yazmasına engel olmadığını söyledi.

Başarının sabır ve alternatif becerileri kullanmaktan geçtiğini anlatan Korkut, "Bu noktada hem zihinsel ve ruhsal becerilerimi geliştirmeye hem de kullanamadığım organların yerine alternatifler yaratmaya çalışarak hayata devam ediyorum. Yani ellerimi kullanamayınca bileklerimi geliştirdim." dedi.

İlk yazdığı kitabı ilgi gördükten sonra yazarlık konusunda daha fazla motive olduğunu anlatan Korkut, 5 kitap çıkardığını söyledi.

- "Özel ihtiyaçlı insan"

"Engelli" kavramı yerine "özel ihtiyaçlı insan" demeyi tercih ettiğini vurgulayan Korkut, "Engelli ve özürlü kavramlarına şiddetle karşı çıkıyorum. 'Özürlü' kavramı çirkin bir kavramdır. Bırakın sağlık sorunu yaşayan insanları sağlıklı bir insanda bile kullanmak bu kadar çirkinken bu tanımın Türk Dil Kurumu sözlüklerinden dahi çıkmasını istiyorum. Ben kendimi engelli görmüyorum. Dezavantajlı kardeşlerimin de engelli diye tanımlanmasını doğru bulmuyorum." dedi.

Korkut, ayaklarını kaybettikten sonra çok daha kıymetli değerlere sahip olduğunu öğrendiğini anlattı.

Kendisine yeni bir dünya kurduğunu ve bu şekilde yaşamaktan şikayetçi olmadığını dile getiren Korkut, "Harika bir eşim, harika bir oğlum var. Çok mutluyum. Çalışıyorum, işlerim iyi bir şikayetim yok. Toplum yararına ne kadar faydalı olmayı becerebilirsem o kadar çok mutlu olurum." diye konuştu.

Korkut, belediyelerden, "özel ihtiyaçlı insanlar" için koordinasyon masaları ve alternatif becerilerin kullanımı için özel departmanlar kurmalarını istedi.

Yorumlar