BİK'in Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programı

- BİK Yönetim Kurulu Başkanı Ertem: - "İlk olacak ama inşallah başarılı sonuçlar alabilirsek işe yerleştirme noktasında, bunun devamını da yapmak niyetindeyiz. Çünkü sektörde işsizlik oranı yüksek"

Google Haberlere Abone ol
BİK'in Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programı

İSTANBUL (AA) - Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programında işe yerleştirme noktasında başarılı sonuçlar alınması halinde, eğitimin devamını yapmak niyetinde olduklarını belirterek, "Çünkü sektörde işsizlik oranı yüksek." dedi.

Ertem, BİK'in "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programı"nın sertifika törenindeki konuşmasında, son 15 yıl içerisinde kurumun gazeteciler, gazete sahipleri ve gazeteci cemiyetlerine yönelik iyileştirici çok adım attığını, şube sayılarının 12'den 41'e ulaştığını söyledi.

İlçe gazetelerinin de kurumun sorumluluk alanına girdiğini dile getiren Ertem, iletişim fakültesi mezunlarının sektörde istihdam edilmelerine yönelik kolaylıklar sağlandığını anlattı.

BİK Genel Müdürü Yakup Karaca ise gazetecilik eğitiminin kendileri için son derece önemli olduğunu dile getirerek, "İçinde bulunduğumuz şu kritik günlerde milletimizin sağduyusuna, birlik ve beraberliğimize kasteden, açık ve gizli saldırılara karşı güçlü ve gelişmiş basının destek görmesi devlet olmanın icabıdır." ifadesini kullandı.

BİK'in kuruluşundan bu yana basın sektörünün gelişmesi için önemli hizmetler sunduğunu vurgulayan Karaca, kapanış töreni yapılan eğitim programının bunun en somut örneklerinden biri olduğunu kaydetti.

Karaca, eğitim programının mütevazi bir adım olduğunu aktararak, "Bu adımın devamının gelmesi ve bunun gelişerek Anadolumuzu da kapsayacak şekilde sürecin devam ettirilmesi gerekir. Eğitimin ülkemizde yazılı basın sektörünün gelişmesi ve kalkınmasına katkı sağlamasını temenni ediyorum. Kurum olarak diğer kurumlarla iş birliğimiz devam ediyor." diye konuştu.

BİK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey ise basın sektöründeki iş gücü ve işsizlik konusunda bilgiler verdi. Canbey, eğitim programının düzenlenme nedenleri hakkında değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında, "Altı haftalık eğitimde 25 eğitimci 50 katılımcıya farklı alanlarda dersler verdi. Buradaki hocalarımızın büyük çoğunluğu kendi alanlarında öne çıkmış ve hala gazetecilik yapan insanlardı. Bu öğrencilerimizden biri sektörde iş buldu. Önümüzdeki dönemde 49 öğrencimizi de istihdam edeceğiz." dedi.

İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun da işsizliğin çözülmesi için istihdam olanaklarının artırılması gerektiğini belirterek, zamanında eğitim-istihdam dengesinin kurulamadığını söyledi.

İstihdama yönelik projeler gerçekleştirdiklerini anlatan Coşkun, "Mesleği olmadığı için iş bulamayan gençlerin bu alanlara yönlendirilmesi için gerekenleri yapmaya gayret ediyoruz. Eğitime gönül verenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Sertifika törenine Anadolu Ajansı (AA) İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan ile AA Kültür Sanat Haberleri Editörü Bünyamin Yılmaz da katıldı.


- "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi"

BİK, basının gelişimine katkı sunmak amacıyla, sürekli değişime uygun donanımda nitelikli insan kaynağını oluşturmak, yeni nesil gazeteci yetiştirmek ve yerel basınımızın gelişimine katkı sunmak amacıyla Türkiye İş Kurumu ile Mesleki Eğitim Kursu iş birliğiyle, "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi" programı başlatmıştı.

Eğitimle katılımcıların gazetecilik alanındaki analitik düşünme, sorun çözme, etkili iletişim kurabilme, haber yazım teknikleri, fotoğraf çekimi bilgi ve becerilerine sahip olması hedeflendi.

BİK Genel Müdürlüğü'ndeki toplantı salonunda 6 hafta, 90 saat süren eğitimler sonunda sertifika alan katılımcılara İstanbul'daki gazetelerde staj ve işbaşı yapma imkanı hedeflendi.

Yorumlar