BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Arslan:

- "(FETÖ'nün darbe girişimi) Bu sürede Türk basını, içerisinde sağdan ve soldan tekelleşmeler olmasına rağmen, geçer not almıştır"

Google Haberlere Abone ol
BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Arslan:

ARDAHAN (AA) - Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, FETÖ'nün askeri darbe girişimine ilişkin, "Bu sürede Türk basını, içerisinde sağdan ve soldan tekelleşmeler olmasına rağmen, geçer not almıştır." dedi.

Arslan, Serhat Ardahan Gazeteciler Derneği Başkanı Deniz Başlı ile Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci'yi ziyaret etti.

Mustafa Arslan, Ardahan'daki yerel basın kuruluşlarının temsilcileriyle buluşmasında yaptığı konuşmada, basının sorunlarıyla ilgili istişarelerde bulunmak üzere Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan'a ziyaretler gerçekleştirdiğini belirtti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz cuma günü Ağrı'da bulunduğunu ve bu dönemde basının ifa ettiği görevin son derece önemli olduğunu ifade eden Arslan, şunları söyledi:

"Toplumun her rengindeki insanımızda şunu gördük, özgürlüklerimizin önüne geçecek, millet iradesini ve millet istikbalini tehdit eden bu girişime karşı duruşu taktir edilecek bir duruş. Yol güzergahımızda, Ağrı, Iğdır, Kars'ta, şu anda da Ardahan'da bulunuyoruz ve bunu görüyoruz. Benzer tabloların yaşanması, aslında bizim yarına dönük umutla bakmamızı beraberinde getirecektir. İşte tam buradan basınımızın bu süreçte, ifa ettiği fonksiyon da son derece önemli. Bir ülkenin özgür basına ne kadar ihtiyacı olduğu ve ne kadar faydalı olduğu da ortaya çıkmış oldu. Bu sürede Türk basını, içerisinde sağdan ve soldan tekelleşmeler olmasına rağmen, geçer not almıştır. Bu Türkiye'ye yakışmayan girişimin bastırılmasında, püskürtülmesinde, televizyonlarımız başta olmak üzere, gazetelerimiz, yaygın basınımızın da içinde olduğu ama özellikle de mahalli basınımızın duruşu son derece etkili olmuştur."

Böyle bir basının varlığının devam etmesi ve kurumsallaşması gerektiğini savunan Arslan, yerel basının demokrasinin teminatı olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar