Beyrut'ta Türk Sanat Müziği Konseri ve sema gösterisi

- Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Yunus Emre Enstitüsü'nün düzenlediği etkinlik kapsamında, Türk Sanat Müziği konseri ve sema gösterisi icra edildi

Google Haberlere Abone ol
Beyrut'ta Türk Sanat Müziği Konseri ve sema gösterisi

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Yunus Emre Enstitüsü'nün düzenlediği etkinlik kapsamında, Türk Sanat Müziği konseri ve sema gösterisi icra edildi.

Elhan Türk Müziği Topluluğu, başkent Beyrut'taki bir tiyatro salonunda Lübnanlılarla buluşarak Türk sanat müziğinin seçkin eserlerini seslendirdi.

Tanburi Cemil Bey'in çeşitli eserlerinin yanı sıra "Üsküdar'a gider iken" ve "Ada sahilerinde bekliyorum" gibi Türk müziğinden eserler icra eden grup, Beyrutluların beğenisini kazandı. Grup etkinliğin son sahnesinde ise tasavvuf musikisinden örnekler icra ederken bir de Mevlevi Sema Mukabelesi yaptı.

Beyrut Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cengiz Eroğlu, programın ardından AA muhabirine, "Beyrut'taki Yunus Emre Enstitüsü'nün amacının Türk tarihini, kimliğini ve kültürünü Lübnanlılara tanıtmak olduğunu dile getirerek, "Gördüğümüz destek bizi çok memnun etti. Belki Lübnanlılar Türkçe bilmiyor, şarkıların sözlerini anlamıyor ancak müzik insanları ortak dilde buluşturuyor. Klasik Türk müziğinin klasik Arap müziğiyle arasında bir bağ olduğuna inanıyorum." dedi.

Elhan grubundan Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Klasik Kemençe Öğretim Görevlisi Uğur Erdem Ürer ise, Yunus Emre Enstitüsü'nün daveti üzerine Lübnan'a geldiklerini ve Trablusşam'ın ardından Beyrut'ta konser icra ettiklerini belirterek, "Lübnanlıların konserlere ilgisi son derece yoğundu. Birlikte şarkı söyledik. Bizi çok güzel ağırladılar. Yunus Emre Enstitüsü'nün dünyanın her yerinde Türk kültürünü tanıtan etkinlikler düzenlemesi çok önemli. Biz de elimizden geldiğince bu etkinliklere katılarak destek veriyoruz." diye konuştu.

Elhan Türk Müziği Topluluğu 2010 yılında kuruldu. Yaklaşık 10'un üzerinde albümü olan ve yurt dışında da çok sayıda konser veren grup en son Tanburi Cemil Bey'in tüm eserlerini seslendirdi.

Elhan Türk Müziği Topluluğu dün de Trablus'ta konser vermişti.




Yorumlar