Beyrut'ta Ramazan Festivali

- Başkent Beyrut'ta, bu yıl beşincisi düzenlenen "Beyrut Ramazan Festivali" kapılarını ziyaretçilere açtı

Google Haberlere Abone ol
Beyrut'ta Ramazan Festivali
BEYRUT (AA) - Lübnan'da, bu yıl beşincisi düzenlenen "Beyrut Ramazan Festivali" kapılarını ziyaretçilere açtı.

Festival, Müstakbel Hareketi lideri Saad Hariri, Lübnan Müftüsü Abdullatif Deryan, çok sayıda Lübnanlı siyasi ve Lübnan'da misyonu bulunan ülkelerin temsilcilerinin katılımıyla açıldı.

Her yıl farklı bir temayla öne çıkan festivalde bu seneki ana tema 70'li yıllardaki Beyrut ve Hamra Caddesi olarak belirlendi. Ziyaretçiler, fuar alanında oluşturulan Hamra Caddesi'nin 70'li yıllardaki halini ilgiyle gezdi.

Birçok ülkenin tanıtımının yapıldığı standlar arasında en çok ziyaretçi çeken Lübnan'daki Türk Büyükelçiliğinin Beyrut Yunus Emre Enstitüsü ile ortaklaşa açtığı stand oldu. Türkiye'den gelen ebru sanatçısı Ayşen Avcı Çavdar ile Bez Bebek sanatçısı Lale Ayşe Kayıhan ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Çavdar, ziyaretçilere yaptığı ebruları hediye etti.

Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cengiz Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalde Lübnan'da temsilciliği bulunan birçok ülkenin tanıtıldığını ve bu fırsatı kaçırmadıklarını dile getirerek, "Mutlaka her sene bu festivale iştirak etmekteyiz. Bugün burada Türk ebru sanatını tanıtmaktayız. Ayrıca bez bebek sanatını tanıtmaktayız. Elimizden geldiği kadar burada Türk sanatını, bütün fırsatları kollayarak tanıtmaya çalışmaktayız."ifadelerini kulandı.

Eroğlu, festivalin bu seneki ana temasının 70'li yıllardaki Beyrut ve Hamra Caddesi olduğunu hatırlatarak, "Tabii Beyrut çok önemli bir şehir. Ortadoğu'nun bana kalırsa en önemli şehirlerinden birisi. O yüzden Türkiye'yi bu ülkede tanıtmak bence Ortadoğu'ya tanıtmak anlamına gelir." dedi.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes'in eşi Aytaç Erciyes ise Büyükelçilik ve Yunus Emre Enstitüsünün standını başarılı bulduğunu belirterek, özellikle festivale gelenlerin ebru sanatına ilgi gösterdiklerini söyledi.

Beyrut Ramazan Festivali'nin kapıları, 25 Haziran'a kadar Beyrutlulara ve tüm misafirlere açık olacak.



Yorumlar