Beypazarı bayram tatilinde ziyaretçilerini bekliyor

- Beypazarı Kültürünü Yaygınlaştırma ve Turizm Derneği Başkanı Demir: - "Ramazan Bayramı öncesinde 22 pansiyon ve 5 otelde odaların yüzde 50'si için rezervasyon yapıldı"

Google Haberlere Abone ol
Beypazarı bayram tatilinde ziyaretçilerini bekliyor

ANKARA (AA) - Konakları ve Arnavut kaldırımlarıyla her geçen gün daha fazla turistin ilgisini çeken Ankara'nın Beypazarı ilçesi, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde ziyaretçilerini bekliyor.

Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde inşa edilen çok sayıda camisi ve konaklarıyla öne çıkan Beypazarı, yemekleriyle de ziyaretçinin dikkatini çekiyor.

İlçede, 9 günlük Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kısmı tarihi evlerden dönüştürmüş, yaklaşık bin 400 yatak kapasiteli otel ve pansiyonların yüzde 50'sinin rezervasyonlarla dolduğu bildirildi.

Beypazarı Kültürünü Yaygınlaştırma ve Turizm Derneği Başkanı Harun Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamasında, hafta sonları ve bayram tatillerinde ilçelerini önemli sayıda turistin ziyaret ettiğini söyledi.

Ramazan Bayramı öncesinde 22 pansiyon ve 5 otelde odaların yüzde 50'si için rezervasyon yapıldığını belirten Demir, "İlçemiz, kültürel ve tarihi zenginliklerini yerinde görmek, tarihi konakları incelemek için büyük şehirler başta olmak üzere çok sayıda turisti ağırlıyor. Yabancı turistlerin de tercihi Beypazarı oluyor." dedi.

Demir, ilçede yatak kapasitesinin her geçen gün arttığını ifade ederek "Şu anda bin 400 civarında yatak kapasitemiz var. Turistlerimize en iyi hizmeti sunmak için herkes görev başında olacak. Bu bayramda turistlerin ilçemizi tercih etmesi bizleri sevindiriyor. Beypazarı esnafı adeta çifte bayram yaşayacak." diye konuştu.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan da bayram öncesi tüm hazırlıkları tamamladıklarını, belediye olarak gerekli önlemleri aldıklarını söyledi.

Ramazan Bayramı tatilinde insanların Beypazarı'nı tercih etmesinin kendilerini sevindirdiğini kaydeden Kaplan, "Tabii ki bu işten geçimlerini temin eden pansiyoncular, otel işletmecileri, konak işletmecileri sevinecek. Şu anki doluluk oranı çok iyi, umudumuz yatak kapasitesinin tamamının dolmasıdır." ifadesini kullandı.

Kaplan, Beypazarı'nı ziyaret edenlerin güzel bir bayram tatili geçireceklerini, Osmanlı mutfağı yemekleriyle de lezzetlerin en güzelini tadacaklarını sözlerine ekledi.


Yorumlar