Beyoğlu'nda tutuklanan gazetecilere destek eylemi

- TGS üyesi bir grup, bir günlüğüne Özgür Gündem gazetesinin nöbetçi genel yayın yönetmenliğini üstlenen Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu'nun tutuklanmasını protesto etti

Google Haberlere Abone ol
Beyoğlu'nda tutuklanan gazetecilere destek eylemi

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu'nda toplanan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi bir grup, bir günlüğüne Özgür Gündem gazetesinin nöbetçi genel yayın yönetmenliğini üstlenen Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu'nun tutuklanmasını protesto etti.

Galatasaray Meydanı'nda TGS'nin çağrısı üzerine toplanan yaklaşık 150 kişi, Fincancı, Nesin ve Önderoğlu'nun tutuklanmasını protesto etti. Ellerinde tutuklanan gazetecilerin fotoğrafları ve dövizler bulunan grup, "Özgür Basın Susturulamaz" şeklinde slogan attı.

Gazeteci Ahmet Şık tarafından yapılan açıklamada, Fincancı, Önderoğlu ve Nesin'in bir an önce serbest bırakılmasını beklediklerini belirterek, "7 Haziran seçimlerin ardından tüm toplum baskı ve şiddet araçları ile büyük bir kuşatma altına alındı. Can kayıplarının listesi artık tutulamaz hale geldi. Onbinlerce insan göç yollarına düştü. Hayaller, yaşamlar yarım kaldı. Memleketin içinde bulunduğu durumu anlatan gazeteciler hedef haline getirildi. Cezaevindeki gazetecilerin sayısı 38'e yükseldi. Gazeteciler artık adliyelere, gazete bürolarından daha çok gider oldu. Onlarca gazeteci hakkında soruşturma ve davalar açıldı." diye konuştu.

Grup üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.

Yorumlar