Beykoz'un Mozart'ı otizmli Yunus'un konservatuvar hayali

- İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dereli: "Gerekli bürokratik düzenlemeler yapıldığı takdirde biz 19 yaşındaki otizmli Yunus Yazar'ı öğrencimiz olarak konservatuvarımızda görmek istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Beykoz'un Mozart'ı otizmli Yunus'un konservatuvar hayali

HATAY (AA) - İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Beykoz'un Mozart'ı olarak anılan otizimli Yunus'un durumuyla ilgili "Gerekli bürokratik düzenlemeler yapıldığı takdirde biz 19 yaşındaki otizmli Yunus Yazar'ı öğrencimiz olarak konservatuvarımızda görmek istiyoruz." dedi.

Dereli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyaca ünlü besteci Mozart'la aynı müzik kulağına sahip 19 yaşındaki otizmli Yunus Yazar'ın durumunu medyadan takip ettiklerini söyledi.

Yunus gibi otizmli olan İskenderunlu Buğra Çankır'ın 2012'de üniversitelerinde eğitim gördüğünü ve mezun olmasının ardından şu anda İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarında sözleşmeli öğretim görevlisi olarak istihdam edildiğini belirten Dereli, şöyle devam etti:

"Gerekli bürokratik düzenlemeler yapıldığı takdirde biz 19 yaşındaki otizmli Yunus Yazar'ı öğrencimiz olarak konservatuvarımızda görmek istiyoruz. Kendisi buraya geldiği takdirde burada kendisi gibi olan ve kendisine çok benzeyen öğretim görevlisiyle çalışma fırsatını yakalayacak. Dolayısıyla biz Yunus'un eğitimden geri kalmaması için elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız."

Yorumlar