Beykoz'da Kurban Kent hizmete açıldı

- Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek: - "Kurban Kent ile yıllardır Beykozlulara hizmet ediyoruz. Yaptığımız işlerin benzerleri İstanbul'un her yerinde yapılmaya başlandı. Bu da bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" - Beykoz Kaymakamı Katırcı: - "Güzel bir şey yapılacaksa önce Beykoz yapar. Her şeyin en güzelini biz yaparız"

Google Haberlere Abone ol
Beykoz'da Kurban Kent hizmete açıldı

İSTANBUL (AA) - Beykoz Belediyesi'nin kurban kesim merkezi "Kurban Kent" törenle açıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar nedeniyle bu yıl hayvanlar arası güzellik yarışmasının iptal edildiği açılış programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Toplam 4 bin 500 kurbanlık hayvanın satışa sunulduğu, 160 çadırın kurulduğu Kurban Kent'in açılışına Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, kurbanlık sahipleri, çobanlar ve kurbanlık almaya gelen vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Çelikbilek, Kurban Kent ile yıllardır Beykozlulara hizmet ettiklerini belirterek, İstunbul'un her tarafında yaptıkları işlerin benzerlerinin yapıldığını, bu durumun kendilerinin doğru yolda olduğunu gösterdiğini söyledi.

Kurban Bayramı'nın bütün ümmet ve insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyen Çelikbilek, "Allah, bizlere 15 Temmuz şehitlerini unutturmasın. Burada okunan Kur'an-ı Kerim'in sebebi 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan kardeşlerimizi hatırlamak, onları yad etmektir. Gazi olan kardeşlerimizin bir an önce sağlık ve sıhhatlerine kavuşabilmeleri için de dua ettik. Rabbim bu ülkeye birlik ve beraberlik nasip etsin. Sonunda hayır olmayan hiçbir işin içine bizi sokmasın. Bu ülkede gözü olan ülkelerin gözünü ortadan kaldırsın." diye konuştu.

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı da, "Güzel bir şey yapılacaksa önce Beykoz yapar. Her şeyin en güzelini biz yaparız. Bunu samimi söylüyorum. Çünkü burası İstanbul'un en güzel yeri. Kurban Kent ile ilgili çalışmalarından dolayı Beykoz Belediyemize çok teşekkür ediyorum. İşlerin en güzel nasıl yapıldığını 15 Temmuz'da zaten gördünüz." dedi.

Bayrama az bir süre kala kurbanlıkların tamamını elden çıkaramadıklarını belirten bir çoban, "900'e yakın kurbanlık satış için bekliyor. İstanbul genelinde durum böyleymiş. Ankara'da kurbanlık kalmadığını öğrendik. Satış fiyatlarını pahalı bulanlar var ama biz öyle olmadığını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Beykoz Belediyesi tarafından programa katılanlara pilav, kavurma, tulumba tatlısı ve ayran ikram edildi.

Yorumlar