Beykoz Belediyesi Uluslararası Logo Yarışması Ödül Töreni

- Yarışmada dereceye girenlere ödülleri törenle verildi - Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek: - "Beykoz'un Türkiye ve dünya çapında anılmasını arzu ettik. Beykoz, İstanbul'un ve Türkiye'nin incisi. Bu kadar güzellikleri ifade eden ilçemiz için umarım güzel bir logo çıkmıştır" - "Beykoz'un yeni neslini heyecanlandıracak bir logo olacağını düşünüyorum"

Google Haberlere Abone ol
Beykoz Belediyesi Uluslararası Logo Yarışması Ödül Töreni

İSTANBUL (AA) - Beykoz Belediyesi Uluslararası Logo Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Küçüksu Kasrı'nda gerçekleştirilen törenin açılışında konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, ilçenin tarihini ve kültürel özelliklerini anlattı.

Boğaziçi'nin en eski yerleşimlerinden biri olan Beykoz'un, 3 bin yıllık tarihinde çeşitlili uygarlıklara tanıklık ettiğini belirten Çelikbilek, Beykoz'un değişmeyen doğal dokusuyla geçmişini ve geleceğini birlikte yaşadığını söyledi.

Beykoz'un bir logosu bulunduğunu fakat yeni logo çalışmaları yaptıklarını anlatan Çelikbilek, gelecek nesiller için yaptıkları kalıcı eserleri artık yeni logolarıyla yaşatacaklarını kaydetti. İlçe için uzun bir yol haritası olduğunu belirten Çelikbilek, logoların şehrin temsili ve sembolü olduğunu fakat değişen şartlar içerisinde zamana yenik düşebileceğini dile getirdi.

Belediye Başkanı Çelikbilek, şöyle konuştu:

"Beykoz olarak bu dönem çok daha farklı olacak. Beykoz'un, Türkiye ve dünya çapında anılmasını arzu ettik. Beykoz İstanbul'un ve Türkiye'nin incisi. Bu kadar güzellikleri ifade eden ilçemiz için umarım güzel bir logo çıkmıştır. Beykoz'un yeni neslini heyecanlandıracak bir logo olacağını düşünüyorum. 'Beykoz budur' denecek bir logonun çıkacağına ümit ediyorum. Logomuzun yıllar sonra gururla anacağımız, faydalı hizmetlerde kullanılmak üzere bizlere hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Beykoz Belediyesinin bugünü ve yarınında kurumsal kimliğimizi taşıyacak olan logoyu tasarlayan, yarışmaya katılan, emek veren herkese teşekkür ediyorum."

Çelikbilek, konuşmasının ardından yarışmanın seçici kurul üyelerine plaket takdim etti. Törende daha sonra yarışmada ödül almaya hak kazananların isimleri açıklandı.

Törende, tasarımıyla birincilik ödülünü Fatih Seven alırken, ikinciliğe Ferruh Güneş, üçüncülüğe Hasan Erdöl layık görüldü. Dereceye girenler ödüllerini Çelikbilek'in elinden aldı.

Birincilik ödülü almaya hak kazanan Seven, kendisini ödüle layık gören jüriye teşekkürlerini iletti. Beykoz için logo tasarlamanın çok zevkli olduğunu ifade eden Seven, tasarladığı logoda ilçeyi anlatan renk, motif ve temaları kullandığını söyledi. Seven, "Beykoz'un eşsiz doğal yapısı, boğazı, denizi, yeşil alanı, cam işçiliğini logoya yansıtmaya çalıştım." ifadelerini kullandı.

Yarışmada birinci logo tasarımına 30 bin lira, ikinciye 15 bin lira, üçüncüye de 7 bin 500 lira ödül verildi. Ayrıca 3 mansiyon ödülü olarak 2 bin lira sunuldu.

- Yarışmaya 100 ülkeden katılımcı başvurdu

Beykoz Belediyesi Uluslararası Logo Yarışması 8 Şubat'ta başladı. Beykoz Belediyesini kurum olarak yansıtan, ilçeyle özdeşleşecek, ilçenin tarihsel, sosyolojik, fiziksel yapısıyla ilişki kuracak, evrensel değerlerle üretilmiş, işlevsel nitelikte ve akılda kalıcı görsellikte yeni bir logonun çalışmaları tamamlandı.

Yarışmaya 100 ülkeden katılım yapıldı. Yarışmaya 3 bin 593 kişi tarafından 4 bin 880 logo tasarımı gönderildi. Farklı disiplinlerden oluşan Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda 44 logo finale kaldı.

Yorumlar