Beyaz Saray Sözcüsü Earnest:

- "Halep'te yardım konvoyunun vurulması uluslararası ilkelere tamamen aykırı ve birçok insanın gözünde bir savaş suçudur"

Google Haberlere Abone ol
Beyaz Saray Sözcüsü Earnest:

WASHINGTON (AA) - Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Suriye'de gelinen durumun sorumlularının Rusya ile Esed rejimi olduğunu kaydederek, "Yardım konvoyunun vurulması uluslararası ilkelere tamamen aykırı ve birçok insanın gözünde bir savaş suçudur." dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, günlük basın toplantısında Suriye'deki son durum ve ateşkesle ilgili soruları cevaplandırdı.

Ateşkesin hemen bitimiyle birlikte ülkede şiddetin artması ve sürecin belirsiz bir noktaya gelmesinden Rusya ve Esed rejimini sorumlu tutan Earnest, özellikle Halep'teki yardım konvoyunun vurulmasının affedilmez bir durum olduğunu vurguladı.

Earnest, "Yardım konvoyunun vurulması uluslararası ilkelere tamamen aykırı ve birçok insanın gözünde bir savaş suçudur." ifadelerini kullandı.

Beşşar Esed'in, "Suriye'de şiddetin artmasından ABD'yi sorumlu tuttuğu" açıklamalarını ise Earnest, "arsız bir yalan" ifadesiyle değerlendirdi.

Rusya'nın Esed rejimi üzerindeki nüfuzunu kullanması gerektiğini birçok kez dile getirdiklerini vurgulayan Earnest, "Rusya bunu ya yapamıyor, ya da yapmak istemiyor; ama bana kalırsa yapmak istemiyor." dedi.

- Beyaz Saray çalışanının e-posta hesabının "hacklenmesi"

Earnest, dün bir Beyaz Saray çalışanın elektronik posta hesabının "hacklenmesi" ile ilgili sorulara cevap verirken, konuyu araştırdıklarını, ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'nın pasaport bilgilerinin sızdırıldığı iddialarını ise şu aşamada teyit edemeyeceğini belirtti.

Beyaz Saray'da etkinlik organizatörü olarak çalışan ve seyahat planlamalarında görev alan Ian Mellul'un elektronik posta hesabının "hacklendiği" ve Michelle Obama'nın pasaport ve seyahat bilgileriyle gizli servis planlarının sızdırıldığı iddia edilmişti.

Yorumlar