Beyaz Saray, İngiltere Başbakanı May’i tebrik etti

WASHINGTON (AA) – Beyaz Saray, İngiltere’nin yeni Başbakanı Theresa May’i tebrik etti. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde, May’in...

Google Haberlere Abone ol
Beyaz Saray, İngiltere Başbakanı May’i tebrik etti

WASHINGTON (AA) – Beyaz Saray, İngiltere’nin yeni Başbakanı Theresa May’i tebrik etti.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde, May’in başbakanlık görevini David Cameron’dan devralmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

“Yeni görevinden dolayı kendisini kutluyoruz.” diyen Earnest, May’in önemli bir sorumluluğu üstleneceğine dikkati çekti.

Earnest, May’in, İngiltere’nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkış müzakerelerini yürütme kabiliyetinden emin olduklarını dile getirerek, May'in İçişleri Bakanı olduğu sırada çeşitli ulusal güvenlik konularında ABD’li yetkililerle çalışma içerisinde bulunduğunu hatırlattı.

Earnest, “Onunla çalışmış olan ABD’li yetkililer kendisini gerçekten etkin buldular.” diye konuştu.

Theresa May, iktidardaki Muhafazakar Parti’nin yeni lideri olarak görevi David Cameron'dan devraldı ve İngiltere tarihinde Margaret Thatcher’dan sonra 2. kadın başbakan oldu.

İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'dan oluşan Birleşik Krallık'ta 23 Haziran’da yapılan AB referandumunda 33 milyon seçmenin yüzde 52'si ayrılıktan, yüzde 48'i ise birlikte kalmaktan yana oy kullanmıştı. Referandumun ardından, 2010'dan bu yana başbakanlık koltuğunda bulunan ve ülkesinin AB içinde kalması için kampanya yürüten Muhafazakar Parti lideri Cameron görevinden ayrılacağını açıklamıştı.

Yorumlar