BEÜ Voleybol Takımı 1. Lige yükseldi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Erkek Voleybol Takımı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 2. Lig müsabakaları sonucunda rakiplerini geride bırakarak 1. Lige yükseldi.BEÜ ile birlikte...

Google Haberlere Abone ol
BEÜ Voleybol Takımı 1. Lige yükseldi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Erkek Voleybol Takımı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 2. Lig müsabakaları sonucunda rakiplerini geride bırakarak 1. Lige yükseldi.

BEÜ ile birlikte Adıyaman, Batman, Bingöl, Erzincan, Harran, Mardin Artuklu ve Muş Alparslan üniversitelerinin katıldığı ve dörderli iki grupta oynanan maçlar sonunda, gruplarını lider bitiren takımlar diğer grubun ikincisiyle karşılaştı. A grubunda oynadığı maçlar sonunda Batman, Bingöl ve Mardin Artuklu üniversitelerini 3-1’lik skorlarla mağlup eden BEÜ, yarı finalde de Erzincan Üniversitesini 3-2 mağlup ederek finale yükseldi.

BEÜ, finalde Harran Üniversitesine 3-0 kaybetmesine rağmen statü gereği turnuvayı ilk iki içinde bitirdiği için Voleybol 1. Ligine yükseldi.

Başarılı öğrencileri tebrik eden BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, sporculardan daha büyük başarılar beklediğini ifade etti. Prof. Dr. Yardım, “Bizler üniversite olarak sizlerin başarısıyla gurur duyuyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarılarınızı devam ettirmeniz için her türlü desteği vereceğiz. Bu konuda başta hocalarımız olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyor, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar