Beştepe'de Öğretmenler Günü programı

- Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: - "Bu eğitim-öğretim yılından itibaren öğretmenlerimize bir görev daha düşmektedir, o da 15 Temmuz milli irade destanının nesilden nesile aktarılmasıdır, bunu yapacağız" - "Sadece bu yıl yaklaşık 50 bin öğretmen ataması yaptık. Bizim dönemimizde atanan öğretmen sayısı 560 binin üstündedir"

Google Haberlere Abone ol
Beştepe'de Öğretmenler Günü programı

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu eğitim-öğretim yılından itibaren öğretmenlerimize bir görev daha düşmektedir, o da 15 Temmuz milli irade destanının nesilden nesile aktarılmasıdır, bunu yapacağız." dedi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Öğretmenler Günü programında konuşan Bakan Yılmaz, sözlerine "Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak için emek veren, ebediyete uğurladığımız tüm sevgi ve fedakarlık timsali öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." diyerek başladı.

Yılmaz, öğretmenlerin toplumda sahip olduğu konum ve taşıdıkları değer konusunda, tüm toplumlar ve kültürler arasında fikir birliğinin bulunduğunu belirtti.

Ülkedeki insanların, Hazreti Ali'nin, "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" sözünü duyarak büyüdüğünü anlatan Bakan Yılmaz, Hazreti Peygamber'in de "Ben bir öğretmen olarak gönderildim" dediğini, bu sözün de öğretmenliğin yüceliğini anlamak ve anlatmak için yeterli olduğunu vurguladı.

Yılmaz, öğretmenlerin farklı yetiştirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Genelde bütün meslek erbabı bugün için çalışır, öğretmenler ise gelecek için çalışır. Onların emeğinin karşılığı hemen ortaya çıkmaz, sonuca etkisi gelecekte görülür. Bu yüzden öğretmenlik çok daha sabır ve fedakarlık isteyen bir meslektir." diye konuştu.

- "Bu yıl yaklaşık 50 bin öğretmen ataması yaptık"

Öğretmenler emekli olsalar da hatta hayatlarını kaybetseler de yetişmesine katkıda bulundukları öğrencileri vasıtasıyla ülkeye ve topluma hizmet ettiklerine işaret eden Bakan Yılmaz, öğretmenlerin kapanmayan bir hayır kapısı açtıklarını bildirdi.

Yılmaz, bugün eğitimde, öğretmen başına düşen öğrenci sayısında, teknolojik yeniliklerde düne nazaran daha iyi olunduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Sadece bu yıl yaklaşık 50 bin öğretmen ataması yaptık. Bizim dönemimizde atanan öğretmen sayısı 560 binin üstündedir. Öğretmenlerimizin mali hakları da geçmişe göre daha iyidir. Eğitime, bütçeden ayırdığımız pay, düne göre artmıştır. Eğitimde, kaliteyi yükseltme hedefimiz her zaman önceliğimiz olmaya devam edecektir. Bu hedefe ulaşmada en büyük pay, öğretmenlerimize ait olacaktır.

Bu eğitim-öğretim yılından itibaren öğretmenlerimize bir görev daha düşmektedir, o da 15 Temmuz milli irade destanının nesilden nesile aktarılmasıdır, bunu yapacağız. Milletimizin, milli iradeye sahip çıkma kararlılığı, bizleri bu coğrafyada ebediyen hür yaşatacaktır. Bu vesileyle 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla ve minnetle yad diyorum, bunların arasında öğretmenlerimiz de var."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, eğitime verdiği destekten dolayı teşekkürlerini bildiren Yılmaz, bugün Türkiye'nin, G20 üyesi olmasını milli gelire borçlu bulunduğuna, milli geliri üretenin de ülkenin eğitim sisteminden yetişen insanlar tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti.

Türkiye'nin, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesinin istendiğini vurgulayan Bakan Yılmaz, bunun da ancak daha kaliteli bir eğitimle mümkün olacağı bilinciyle çalışıldığını anlattı.

Bakan Yılmaz, konuşmasının sonunda tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Yorumlar