Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Şehitleri Anma Programı

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2) - "Şimdi birileri bize akıl veriyor Batı'dan, 'Geçmiş olsun' ama ardından bir şey daha söylüyor, 'Fakat bu attıklarınız sebebiyle, bu açığa alınanlar sebebiyle endişeliyiz' diyorlar. Siz işinize bakın ya, siz işinize bakın. Benim ülkemde darbe olacak ve benim ülkemde 237 şehidim, 2 bin 191 yaralım olacak bir tane kalkıp taziyede bulunacak, ardından 9 tane nasihat vereceksin, o aklı kendine sakla" - "Şu ana kadar ne Avrupa Birliğinden ne Avrupa Konseyinden ne Batı'dan kalkıp da buraya taziye için gelen bir kişi yok ve utanmadan, sıkılmadan kalkıp bu tür şeyleri söyleme zilletinde bulunuyorlar" - "Benim ülkemde darbe olacak ve benim ülkemde 237 şehidim, 2 bin 191 yaralım olacak, bir tane kalkıp taziyede bulunacak, ardından 9 tane nasihat vereceksin, o aklı kendine sakla" - "Hemen şuracıkta, önce Jandarma ile Külliye arasındaki kavşağı düşünebiliyor musunuz uçakla bombaladılar, yetmedi hemen arkasından tam camimizin önünde, orayı bombaladılar ve orada 5 şehit verdik. Kardeşlerim, bunu ancak kafir yapar. Bunu 'Ben Müslümanım, ben Türk'üm' diyen birisi yapabilir mi? Bunların bu milletle alakası yok"

Google Haberlere Abone ol
Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Şehitleri Anma Programı

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi birileri bize akıl veriyor Batı'dan, 'Geçmiş olsun' ama ardından bir şey daha söylüyor, 'Fakat bu attıklarınız sebebiyle, bu açığa alınanlar sebebiyle endişeliyiz' diyorlar. Siz işinize bakın ya, siz işinize bakın. Benim ülkemde darbe olacak ve benim ülkemde 237 şehidim, 2 bin 191 yaralım olacak bir tane kalkıp taziyede bulunacak, ardından 9 tane nasihat vereceksin, o aklı kendine sakla." dedi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi açılışı ile Şehitleri Anma Programı'nda vatandaşlara hitap etti.

Şehit yakınlarına Terörle Mücadele Kanunu'ndaki tüm hakların aynen tanındığını belirten Erdoğan, "Ülkesi ve milleti için canını ortaya koyan bu kardeşlerimizin emanetlerine sahip çıkmak, bizim namus borcumuzdur." ifadesini kullandı.

Devlet desteğinin yanında milletin de şehitler için kampanyalar yaparak desteklerini ortaya koyduğunu dile getiren Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının şehit ve gaziler için kampanya başlattığını, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım'da açılan hesaplarda tüm hayırseverlerin yardımlarının toplandığını ifade etti.

- "Bunu ancak kafir yapar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminin yaşandığı gecede büyük bir bölümü Ankara ve İstanbul'da olmak üzere haince saldırılar yapıldığını ifade ederek, "Bakınız hemen şuracıkta, önce Jandarma ile Külliye arasındaki kavşağı düşünebiliyor musunuz uçakla bombaladılar, yetmedi hemen arkasından tam camimizin önünde, orayı bombaladılar ve orada 5 şehit verdik. Kardeşlerim, bunu ancak kafir yapar. Bunu 'Ben Müslümanım, ben Türküm' diyen birisi yapabilir mi? Bunların bu milletle alakası yok." diye konuştu.

"Bunlar benim askerimin içerisine nasıl sızmış? Bunlar benim polisimin içerisine nasıl sızmış? Bunlar bizim devlet kurumlarımızın içine nasıl sızmış?" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi birileri bize akıl veriyor Batı'dan, 'Geçmiş olsun' ama ardından bir şey daha söylüyor, 'Fakat bu attıklarınız sebebiyle, bu açığa alınanlar sebebiyle endişeliyiz' diyorlar. Siz işinize bakın ya, siz işinize bakın. Benim ülkemde darbe olacak ve benim ülkemde 237 şehidim, 2 bin 191 yaralım olacak bir tane kalkıp taziyede bulunacak, ardından 9 tane nasihat vereceksin, o aklı kendine sakla. Bir terör eyleminde 5 kişi, 10 kişi öldüğü zaman dünyayı ayağa kaldırıyorsunuz, öyle mi? Burada Türkiye Cumhuriyeti devleti gibi demokratik, parlamenter sisteme sahip çıkmış, yüzde 52 ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanı, yüzde 50 ile hükümet eden bir iktidar var bunlara karşı bir darbe yapılıyor siz bu Hükümetin, bu devletin yanında yer alacağınıza kalkıp darbecilerin yanında yer alıyorsunuz.

Şu ana kadar ne Avrupa Birliğinden ne Avrupa Konseyinden ne Batı'dan kalkıp da buraya taziye için gelen bir kişi yok ve utanmadan, sıkılmadan kalkıp bu tür şeyleri söyleme, evet, zilletinde bulunuyorlar. Ondan sonra da ne diyorlar, 'Erdoğan çok sinirli, çok asabi.' Kardeşlerim az önce bir şey söylediniz, şunu unutmayın, biz sadece ve sadece rükuda Allah'ın huzurunda eğiliriz. Biz kula kul olmadık, olmayacağız, onu Fetocular düşünsün, onlar kula kul. Onlar öyle konuşuyor: 'O bize şah damarından daha yakın.' diyor. Zavallılar, cahiller bize şah damarından daha yakın olan sadece ve sadece Allah'ımızdır, başka yok. Ve biz Allah'ımıza kulluk ederiz."

- "Şehit olanları kutlamak haddime mi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir vatandaşın, kendisine seslenmesi üzerine, "Aynen öyle, merhamet etmeyene, merhamet olunmaz." karşılığını verdi.

"Benim gözümde, 15 Temmuz gecesi sokağa dökülerek, ülkesine, milletine, istiklaline ve istikbaline sahip çıkan her bir kardeşim gazidir." ifadesini kullanan Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

"Hepinizin, hepimizin gazası mübarek olsun. Parlamentomuzun o gece anında açılması, Sayın Başkan'ımızın orada grubuyla bir araya gelmesi bana o anda şunu hatırlattı, yeniden bir istiklal mücadelesini yaşıyoruz ve yeniden bir istikbal mücadelesini veriyoruz, bunu yaşattı. Biz ne mutlu, ne kutlu bir milletiz. Dünyada sizin emsaliniz, sizin eşiniz yok. Şehitlerimiz, gazilerimiz ve canları pahasına tankların, silahların, bombaların karşısına dikilen tüm vatandaşlarımız 15 Temmuz'da yazdıkları destanla Türkiye'nin önünde yeni bir dönem başlatmışlardır.

Ben hanım kardeşlerimi, Nene Hatunlarımızı kutluyorum. O tankların karşısına dikilip orada şehit olan hanım kardeşlerimi kutluyorum ve dik durup yılmayan hanım kardeşlerimi kutluyorum. Bunun yanında tankın altında, şehit olma azmiyle olup ama şehit olmayan, fakat o yiğitliği gösteren gencimizi kutluyorum. Tank paletlerinin altına girenleri kutluyorum. Bu arada tabii ki şehit olanları benim kutlamak haddime mi? Çünkü onu Rabb'im kutlamış, sevgili Peygamber'im kutlamış, ona ağuşunu açmış. O, sevgili Peygamber'imize komşu oluyor, müjdesini erkenden almış. Ben şehitlerimizi kıskanıyorum, Rabb'im bizleri onlarla birlikte haşretsin."

(Sürecek)

Yorumlar