Beşiktaş Kulübü, FETÖ'cü askerlerden şikayetçi

- Beşiktaş Yönetim Kurulu, FETÖ'nün darbe girişimi gecesi Vodafone Arena Stadı'na 3 helikopterle indirilen, kapıları kırarak dışarı çıkan ve stada zarar veren askerlerden şikayetçi oldu - Kulüp yöneticileri, hasar tespit raporu ve ek delillerle birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na da başvuracak

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş Kulübü, FETÖ'cü askerlerden şikayetçi

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Yönetim Kurulu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi gecesi Vodafone Arena Stadı'na 3 helikopterle indirilen, kapıları kırarak dışarı çıkan ve stada zarar veren askerlerden şikayetçi oldu.

FETÖ'nün darbe girişiminden, bu yıl yeni stat açılışını yapan son şampiyon Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) de etkilendi. Darbe girişimi sırasında, Vodafone Arena Stadı'na 3 helikopterle indirilen askerlerin stada zarar vermesi nedeniyle, kulüp personelinin bu askerler hakkında şikayetçi oldukları ortaya çıktı.

Kulüp yöneticilerinden alınan bilgiye göre, o gece kameralardan olayı gören güvenlik görevlileri durumu kulüp yetkililerine bildirdi. Yöneticiler Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ile iletişime geçerek destek istedi. Polis, kulüp yetkililerinden kapıları açmamalarını talep etti. Bu sırada askerler, çıkış tüneli, soyunma odaları bölgesinden dışarıya çıkmaya çalıştı. Çıkışı bulamayan askerler, Dolmabahçe yönündeki çıkış tüneli kepenklerini kırıp stat dışına çıktı. Yolu trafiğe kapatan askerler el koydukları araçlarla darbecilerin görevlendirdikleri bölgelere intikal etti.

Beşiktaş Kulübü'nün, bugün yapılan zarar tespit çalışmalarının ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak zararın tazminini de talep edeceği öğrenildi.

Konuyla ilgili AA muhabirine konuşan Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Asbaşkan Umut Güner, "Olay gecesi görüntülerini polise ilettik. 4 kulüp personeli Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ifade verdi. Çalışanlarımız şikayetçi oldu. Kulüp olarak statta oluşan hasarı bilirkişilere inceletiyoruz. Ek delillerle beraber İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak şikayetçi olacağız ve zararımızın da tazminini talep edeceğiz" dedi.


Yorumlar