Berlin havalimanlarında yer personeli uyarı grevinde

-Almanya'nın başkenti Berlin’deki Tegel ve Schönefeld havalimanlarında yer personelinin uyarı grevinden dolayı 210 uçuşun iptal edildi

Google Haberlere Abone ol
Berlin havalimanlarında yer personeli uyarı grevinde

BERLİN (AA) - Almanya'nın başkenti Berlin’deki Tegel ve Schönefeld havalimanlarında yer personelinin ücret artışı talebiyle yaptığı uyarı grevinden dolayı 210 uçuşun iptal edildiği bildirildi.

Berlin havalimanları şirketinden yapılan açıklamada, yerel personelin büyük bir bölümünün iş bırakma eylemine katıldığı belirtildi.

Grevin hava trafiğini hemen hemen felç ettiği ifade edilen açıklamada, Tegel Havalimanı'nda 156, Schönefeld Havalimanı'nda da 54 uçuşun iptal edildiği kaydedildi.

12 uçuşun ise Bremen, Leipzig ve Dresden havalimanlarına yönlendirildiği aktarılan açıklamada bu akşam yerel saat ile 22.00’ye kadar sürecek grevden dolayı yarın sabaha kadar uçuşlarda gecikmelerin olabileceği uyarısı yapıldı.

Verdi sendikası ile iş verenler arsında yarın 5. tur toplu sözleşme görüşmeleri yapılacak. Sendika, gelecek 12 ay için çalışanların saat ücretlerinde 1 avro artış talep ediyor. İş verenler ise gelecek 4 yılda adım adım maaşların artırılmasını öneriyor.

Yorumlar