''Ben nereden bileyim bomba patlayacağını çocuğum''

- Gaziantep'te kına gecesinde meydana gelen saldırıda arkadaşlarıyla oyun oynarken ayağından yaralanan 11 yaşındaki Suriyeli Muhammed: - "Ben nereden bileyim bomba patlayacağını çocuğum" - "Düğündekiler, 'Patlak patlatmayın' diye çocuklara kızıyorlardı. Sonra bir anda büyük bir patlama oldu" - "Herkes bağırarak, 'Yürüyün, koşun' diyordu. Anneler çocuklarını alıp kaçıyordu"

Google Haberlere Abone ol
''Ben nereden bileyim bomba patlayacağını çocuğum''

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te kına gecesindeki saldırıda arkadaşlarıyla oyun oynarken ayağından yaralanan Suriyeli çocuk, "Ben nereden bileyim bomba patlayacağını çocuğum" sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Suriye'den 3 yıl önce ailesiyle Gaziantep'e sığınarak Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'nde yaşamaya başlayan 11 yaşındaki Mustafa Muhammed, terör saldırısında yaşananları çocuk gözüyle AA muhabirine aktardı.

Arkadaşlarıyla oyun oynadığı sırada büyük bir patlamanın meydana geldiğini dile getiren Muhammed, çok korktuğunu söyledi.

Düğünde çocukların oyuncak "patlak" oynadığını ailelerin de seslerden dolayı buna kızdığını dile getiren Muhammed, o sırada büyük gürültüyle bir patlama meydana geldiğini belirtti. Muhammed, o anları şu sözlerle dile getirdi:

"Düğündekiler, 'Patlak patlatmayın' diye çocuklara kızıyorlardı. Sonra bir anda büyük bir patlama oldu. Ateş beni birdenbire fırlattı. İnsanlar üzerimden geçiyordu. Patlama olduğunda herkes yerlerdeydi. İnsanlar bağırarak üzerimden geçiyordu onu ve dumanları gördüm. Herkes bağırarak 'Yürüyün, koşun' diyordu. Anneler çocuklarını alıp kaçıyordu. Ben nereden bileyim bomba patlayacağını çocuğum. Orada boğazına cam gelen Suriyeli bir komşumuzun çocuğu öldü. Sonra amcam beni görüp eve götürdü."

Patlamada yaralı vatandaşları ambulanslara taşırken babası Mustafa Muhammed'den yeğeninin kayıp olduğunu öğrenen Salim Muhammed de patlamayı duyar duymaz kendisini dışarı atarak insanların yardımına koştuğunu söyledi.

- "Millet yerde, bağıranlar, ağlayanlar"

Çocukları ambulansa taşıdığı sırada babasının kendisini arayarak, "Mustafa evde yok" dediğini aktaran Muhammed, "Bir tarafta yangın var. Dumanlar var. Millet yerde. Bağıranlar, ağlayanlar. Ben hem yeğenimi arıyor hem de insanlara yardımcı olmaya çalışıyordum. Yeğenimi sokağın bir tarafında uzanmış halde yatıyor buldum. Kucaklayarak ambulansla hastaneye götürdük." diye konuştu.

Muhammed, Suriye'de böyle patlamalar yaşadıklarını ancak benzer bir acı yaşamadığını vurgulayarak, "Çok korktum. Olaya çok üzüldüm çünkü sonuçta hepimiz Müslümanız ve kardeşiz. Niye böyle oluyor ki?" ifadesini kullandı.

Dede Mustafa Muhammed de patlamada evde olduğunu, torununu bulamayınca oğlunu aradıklarını, Mustafa Muhammed'in ayağından yaralı bulunmasına hayatını kaybeden insanların olduğunu görünce sevinemediğini dile getirdi.

Yorumlar