"Ben her şeyi oynarım diyemezsiniz"

- Oyuncu Emre Kızılırmak: - "Oynadığımız karakterler ve senaryoların hepsinin sonuçta bir ana fikri, anlatmak istediği bir hikaye var. İnsanlar bizi izlerken, bizleri izlemeyi seçerken aynı zamanda bu mesajları almış oluyor" - "Benim hiç yapamayacağım ya da başkasının daha iyi yapacağı ama aslında benim üzerimde sakil duran bir rol olduğu zaman, bu hem projeye hem de bana yazık" - "Bunu kendime dert edindiğimde, izlediğim filmler değişti. Filmlere bakış açım da arkadaş çevrem de ona göre şekillendi"

Google Haberlere Abone ol
"Ben her şeyi oynarım diyemezsiniz"

MALATYA (AA) - HİLAL UŞTUK - Genç oyuncu Emre Kızılırmak, sinema ve diziler aracılığıyla insanlara verilen bir mesaj olduğunu ifade ederek, "Oynadığımız karakterler ve senaryoların hepsinin sonuçta bir ana fikri, anlatmak istediği bir hikaye var. İnsanlar bizi izlerken, bizleri izlemeyi seçerken aynı zamanda bu mesajları almış oluyor." dedi.

Malatya Uluslararası Film Festivali'ne katılan Kızılırmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sinemaseverlerin kendisine gösterdiği ilgiden memnuniyetini dile getirerek, "İnsanların ilgi duyması çok güzel bir şey. Yaptığınız işle alakalı pozitif bir dönüş görmüş oluyorsunuz somut olarak karşınızda. Demek ki insanların aklında kalıyorsunuz. Demek ki onlar izlerken kendi hayatlarından bir şeyler buluyor ki size ilgi duyuyorlar. Oynadığımız karakterler ve senaryoların hepsinin sonuçta bir ana fikri, anlatmak istediği bir hikaye var. İnsanlar bizi izlerken, bizleri izlemeyi seçerken aynı zamanda bu mesajları almış oluyor. Bu beni çok mutlu eden bir şey." değerlendirmesinde bulundu.

Kızılırmak, canlandıracağı roller konusunda seçici olduğunu kaydederek, şunları aktardı:

"Oynayacağınız rol yelpazesine göre davranmak zorundasınız. 'Ben her şeyi oynarım' diyemezsiniz. Bunun size uygun olması lazım. Benim enstrümanım bu ve bu enstrümana uygun olacak şekilde bir rol olması gerekiyor ki o projeye daha iyi hizmet edebilesiniz. Yani benim hiç yapamayacağım ya da başkasının daha iyi yapacağı ama aslında benim üzerimde sakil duran bir rol olduğu zaman, bu hem projeye hem de bana yazık. O yüzden proje seçerken ilk önce senaryosunu, anlatmak istediği derdini en yalın şekilde anlatabiliyor mu önce ona bakıyorsunuz. Sonra karakter bunun neresinde ve gerçekten bu karakterler ve senaryo hepsi bir araya geldiği zaman proje ortaya çıktığında, proje istediği amaca ulaşıyor mu? Bunların hepsini düşünmek zorundayız."

Dizi ve film teklifleri geldiğinde ön çalışmasının çok uzun sürdüğünü ve yanlış bir tercihte bulunmak istemediğini vurgulayan oyuncu Kızılırmak, "Yapımcı, yönetmen, senarist, oyuncular, bunlar hep sık dokunularak düşünülen konular. Ben oynayacağım karakter konusunda bütün bu unsurları göz önünde bulundurarak kendim ve proje için en hayırlısı nasıl bir karar olacaksa onu vermeye çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

- "İlk önce hayal ettim"

Emre Kızılırmak, oyunculuğu seçme sürecine ilişkin de şu bilgilere yer verdi:

"İlk önce hayal ettim. Çok sevdiğim filmler vardı. Herkesin küçükken izlediği o ilk filmler vardır ya, benim de var işte onlardan. Onları izledikten sonra, hayal ediyordum sadece. Böyle bir oyuncu olsam, ben de ülkemle alakalı hikayelerin, kahramanların hayatını anlatan projelerde keşke yer alabilsem diye hayal ederek günleri geçiriyordum. Kurduğunuz hayaller, hayatınızın nasıl şekilleneceğini belirlemiş oluyor. Ben de bunun peşinden sürüklendim. Tiyatro okulları, bir takım eğitimler aldım."

Günümüzde bilgiye ulaşmanın daha kolay olduğununun altını çizen Kızılırmak, "Bu konuyu kendisine dert edinmiş, daha oyuncu olmamış Emre olarak düşünürsek, bunu kendime dert edindiğimde, izlediğim filmler değişti. Filmlere bakış açım da arkadaş çevrem de ona göre şekillendi." açıklamasında bulundu.

Kızılırmak, babasının basketbol koçu olduğunu ve kendisinin de 6 yaşındayken basketbol oynamaya başladığını belirterek, oyunculuğa başlamadan önce de kurdukları müzik grubunda vokalist olarak yer aldığını aktardı.

- "Darbe olayını anlatan 7 Bölge 1 Film'in çok hazin bir hikayesi var"

Son olarak, Star TV'de yayımlanması planlanan "Aşkın Mavi Hali" adlı filmde rol aldığını söyleyen genç oyuncu, "Yönetmenimiz Eray Koçak. Algı Eke ile başrolü paylaştım. Çok tatlı romantik komedi filmi oldu." dedi.

Başarılı oyuncu, ilk kez romantik komedide rol aldığını söyleyerek, Limon yapım tarafından gerçekleştirilen filmin setinin de çok keyifli olduğunu kaydetti.

Koçak ile ilk kez bir projede yer aldığını dile getiren Kızılırmak, "Çok değerli insanlarla birlikte çalışmış oldum. Benim için de güzel bir tecrübe oldu. Aralık ya da ocak ayında gösterilecek diye umuyorum. İstanbul'da çekildi." değerlendirmesinde bulundu.

Emre Kızılırmak, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimini ele alan "7 bölge 1 Film" adlı projede de yer aldığına işaret ederek, şu bilgileri verdi:

"Malum başımıza gelen darbe olayıyla alakalı, ülkemizin 7 ayrı bölgesinde o gün, ilk olduğu anda neler yaşanmış bunu konu alan bir film. 7 tane ayrı kısa filmden oluşan ama konuları birbiriyle bağlantılı, bir araya geldiğinde bir sinema filmi haline gelen proje. Benim kısa filmim Antalya'da geçiyor ve adı Karşılaşma. Orada sivil polisi canlandırdım. Çok hazin bir öyküsü var. Anlatmamak daha doğru olur. Çünkü izleyin, bakalım siz neler hissedeceksiniz. Beni çok derinden etkileyen bir senaryosu var. Yani mutlu sonla bitecek bir film olduğunu söyleyemem ama şu an bugünlerde olduğumuz için defalarca şükretmemiz gerektiğini anlatacak bir film olacak."

Yorumlar