Belçikalı polislere "silahlarınızı eve götürün" tavsiyesi

- Paris'te bir polis ve eşinin öldürülmesinin ardından Belçikalı polislerden mesai sonrası silahlarını eve götürmeleri istendi

Google Haberlere Abone ol
Belçikalı polislere "silahlarınızı eve götürün" tavsiyesi

BRÜKSEL (AA) - Paris'te bir polis ve eşinin öldürülmesinin ardından Belçikalı polislerden evde de tetikte olmaları istendi.

Brüksel bölgesi polis şefi Guido Van Wymersch, Paris'te bir polis ve eşinin öldürülmesinin ardından Fransız yetkililerin polislerden mesai bitimi sonrası silahlarını eve götürmeleri istediğini hatırlatarak, "Biz de adamlarımıza aynısını yapmalarını öneriyoruz" dedi.

Yaklaşık 2 bin polisin katıldığı toplantıda Van Wymersch, polislerden ayrıca, seyahatte veya eve giderken sivil kıyafet giymelerini istedi. Van Wymersch, polislerin sürekli silahlı olmasının görevde değilken bile herhangi bir olay durumunda müdahale etmelerini sağlayacağını söyledi.

Fransa'nın başkenti Paris'te önceki gün yaşanan olayda, iş çıkışı evine dönen polis memuru, oturduğu binanın önünde uğradığı saldırıda çok sayıda bıçak darbesi ile öldürülmüştü. Saldırgan, cinayet sonrası binaya girerek polisin eşini de öldürmüştü. Saldırıyı DAEŞ üstlenmişti.

Brüksel'de 22 Mart'ta havalimanı ile bir metro istasyonuna dönük intihar saldırılarında 32 kişi ölmüştü. 13 Kasım'da gerçekleşen ve 130 kişinim öldüğü Paris saldırıların hazırlığının Brüksel'de yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Belçika İçişleri Bakanlığı rakamlarına göre, Suriye'ye savaşmaya giden, gitme planı yapan veya orada ölen Belçikalı en az 611 yabancı savaşçı bulunuyor. Bu kişiler büyük bir tehdit oluştururken, Belçika Suriye'ye en çok yabancı savaşçı gönderen ülke olarak biliniyor.

Yorumlar