Belçika'da terör operasyonu

- Belçika polisi, dün gece ve bu sabah saatlerinde düzenlediği terörle mücadele operasyonu çerçevesinde 40 eve baskın yaptı. - Çok sayıda kişinin göz altına alındığı operasyon sonucunda 12 kişi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Belçika'da terör operasyonu

BRÜKSEL (AA) - Belçika polisi, dün gece ve bu sabah saatlerinde terörle mücadele operasyonu çerçevesinde 40 ev ve 152 garaja baskın düzenledi. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı terör operasyonunda 12 kişi tutuklandı.

Federal Savcılık, polisinin dün gece ve bu sabah saatlerinde başta başkent Brüksel olmak üzere çeşitli şehirlerde terör operasyonları düzenlediğini duyurdu.

Belçika polisi baskınlarda, 40 şüpheliyi göz altına aldı. İlk sorgularının tamamlanmasının ardından gözaltındakilerden12’si terör saldırısı planlama şüphesiyle tutuklandı.

Federal Savcılık, yapılan baskınlarda herhangi bir silah veya patlayıcı bulunmadığını ve operasyonların 22 Mart Brüksel terör saldırılarıyla bir bağlantısı olmadığını açıkladı.

- 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırılarıyla ilgili bir kişi tutuklandı

Brüksel'de 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırılarıyla ilgili dün bir kişi tutuklanmıştı. Federal Savcılık, Brüksel'deki terör saldırılarını soruşturan polis ekiplerinin 30 yaşındaki Belçika vatandaşı Youssef E. A. adlı şüphelinin tutukladığını duyurdu. Şüpheli, Brüksel saldırılarını gerçekleştiren grubun eylemlerine yardım ve yataklık etmekle suçlanıyor.

Brüksel'de bir metro istasyonu ve havalimanında 22 Mart'ta düzenlenen saldırılarda 32 kişi ölmüş, 270 kişi yaralanmıştı. Saldırının sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

İncelemelerde, 13 Kasım'da gerçekleşen ve 130 kişinin öldüğü Paris saldırıların hazırlığının da Brüksel'de yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Belçika İçişleri Bakanlığı rakamlarına göre, Suriye'ye savaşmaya giden, gitme planı yapan veya orada ölen Belçikalı en az 611 yabancı savaşçı bulunuyor. Bu kişiler büyük bir tehdit oluştururken, Belçika Avrupa'da nüfusuna kıyasla Suriye'ye en çok yabancı savaşçı gönderen ülke olarak biliniyor.

Fransa’da bir polis memurunun evinde saldırıya uğramasının ardından Belçika’da polislere mesaileri bitiminde silahlarını yanlarında bulundurmaları tavsiye edilmişti. Geçtiğimiz hafta, özellikle Brüksel’de terör alarmı verilmiş, kritik noktalara çeşitli saldırlar gerçekleştirilebileceği uyarısı yapılmıştı.

Yorumlar