Belçika'da nükleer santralleri özel ekipler koruyacak

BRÜKSEL (AA) - Belçika, nükleer güç santrallerinin terör eylemlerine karşı güvenliğini artırmaya yönelik acil müdahale ekipleri kurulacağını açıkladı....

Google Haberlere Abone ol
Belçika'da nükleer santralleri özel ekipler koruyacak

BRÜKSEL (AA) - Belçika, nükleer güç santrallerinin terör eylemlerine karşı güvenliğini artırmaya yönelik acil müdahale ekipleri kurulacağını açıkladı.

Belçika’daki nükleer sahaların güvenliğinden sorumlu İçişleri Bakanı Jan Jambon, gelecek yıldan itibaren ülkedeki her nükleer alanın seçilmiş polislerden oluşan hızlı müdahale ekiplerince 24 saat korunacağını bildirdi.

Kurulacak özel ekipler, mevcut emniyet personeli arasından seçilecek ve nükleer alanlara yapılacak olası terör eylemlerine karşı etkin müdahale edebilmek için polislerden daha ağır donanıma sahip olacak. Bu ekipler, nükleer sahalarda yaşanabilecek çeşitli olaylara yönelik özel eğitilecek ve her zaman nükleer santrallerde müdahaleye hazır bekletilecek.

Halihazırda Belçika’nın nükleer santrallerini ve nükleer araştırma merkezlerini 140 asker koruyor.

Brüksel Zaventem Havalimanı ve Maelbeek metro istasyonu, 22 Mart'ta intihar saldırılarına hedef olmuştu. 32 kişinin öldüğü 270 kişinin yaralandığı saldırıların sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ üstlenmişti. Bu saldırılar sonrasında Belçika’nın nükleer sahalarının güvenlikleri konusu gündeme gelmişti.

Belçika'nın Hollanda sınırına yakın Doel nükleer santralinde 4 adet, Almanya ve Lüksemburg sınırına yakın Tihange nükleer santralinde de 3 adet olmak üzere, toplam 7 reaktör faaliyet gösteriyor. Bu reaktörlerin ürettiği elektrik ülke ihtiyacının yaklaşık yarısını karşılıyor.

Yorumlar