Belçika Dışişleri Bakanı'nın Gazze ziyareti

- Belçika Dışişleri Bakanı Reynders: - "Belçika, Gazze'ye destek amacıyla yakın bir zamanda Filistin, İsrail ve Avrupalı iş adamlarının yer alacağı bir ekonomi konferansı düzenlenmesi çağrısı yapacak" - "İsrail ve Filistin yönetimi, masada bir araya gelerek diyaloğu başlatmalılar. Fransa'nın girişimini destekliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Belçika Dışişleri Bakanı'nın Gazze ziyareti

GAZZE (AA) - Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, ülkesinin, Gazze Şeridi'ne destek amacıyla ekonomi konferansı düzenlenmesi çağrısı yapacağını söyledi.

Gazze kentinin doğusunda yer alan Şucaiyye mahallesinde basın toplantısı düzenleyen Reynders, "Belçika, Gazze'ye destek için yakın bir zamanda Filistin, İsrail ve Avrupalı iş adamlarının yer alacağı bir ekonomi konferansı çağrısı yapacak." dedi.

Söz konusu konferansta, sadece Gazze'ye insani yardımların girişi ve benzer konuların ele alınmayacağını belirten Reynders, "Gazze'de ticaret ve ekonominin aktifleştirilmesi için güçlü kurumların kurulması çağrısında bulunacağız. Gazze'yi ziyaretim sırasında çok çocuk gördüm. Bu çocuklar umut vaat eden bir geleceğe muhtaç." diye konuştu.

Reynders, ülkesinin, İsrail ile temasa geçeceğini ve 2014 yılındaki savaşın bıraktığı yıkım sebebiyle Gazze'nin yeninde imarı için çimento girişine izin verilmesi talebinde bulunacağını dile getirdi.

- "Fransa'nın barış girişimini destekliyoruz"

Fransa'nın İsrail-Filistin barış görüşmelerinin yeniden başlaması amacıyla sunduğu girişimi desteklediklerini kaydeden Reynders, "İsrail ve Filistin yönetimi, masada bir araya gelerek diyaloğu başlatmalılar. Fransa'nın girişimini destekliyoruz ancak çözümün iki devletin kurulmasından geçtiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, 30 Mayıs'ta Paris'te İsrail-Filistin barışının ele alınacağı bir uluslararası konferans düzenleneceğini bildirmiş, görüşmelere, ABD, Rusya, AB, BM, Arap Birliği, BM Güvenlik Konseyi ve yaklaşık 20 ülkenin yetkililerinin katılacağını açıklamıştı.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in 1967 sınırlarını kabul etmemesi ve Yahudi yerleşim birimleri inşasına son vermemesi nedeniyle Nisan 2014'te durmuştu.

Yorumlar