Belçika Dışişleri Bakanı Reynders Kudüs'te

- İsrail Başbakanı Netanyahu, Fransa’nın, Filistin-İsrail meselesinde barışa ulaşılmasına yönelik girişimini reddettiğini yineledi

Google Haberlere Abone ol
Belçika Dışişleri Bakanı Reynders Kudüs'te

KUDÜS (AA) - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Fransa’nın, Filistin-İsrail meselesinde barışa ulaşılmasına yönelik girişimini reddettiğini yineledi.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders ile Kudüs'te bir araya gelen Netanyahu, Fransa'da İsrail-Filistin barışının ele alınacağı uluslararası bir konferans düzenlenmesi girişimine ilişkin, "Bu çeşit girişimler, Filistinlilerin doğrudan müzakerelerden kaçmalarını sağlayacaktır, böylece barışı daha fazla öteye itecektir." iddiasında bulundu.

Açıklamada, Netanyahu ile Reynders'in görüşmede "İslami aşırılığın bölgeye ve Avrupa'ya tehlikesi" konusunu da ele aldığı kaydedildi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, 30 Mayıs'ta Paris'te İsrail-Filistin barışının ele alınacağı bir uluslararası konferans düzenleneceğini bildirmiş, görüşmelere, ABD, Rusya, AB, BM, Arap Birliği, BM Güvenlik Konseyi ve yaklaşık 20 ülkenin yetkililerinin katılacağını açıklamıştı.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in 1967 sınırlarını ve Yahudi yerleşim birimleri inşasına son vermeyi kabul etmemesi nedeniyle Nisan 2014'te durmuştu.

Yorumlar