Bediüzzaman'ın talebelerinden Yeğin'in vefatı

- AK Parti Isparta Milletvekilli Yüce: - "Bediüzzaman'ın eserlerinde ismi geçen '12 manevi evlatlarım, varislerim' diye ifade ettiği isimlerden birisiydi"

Google Haberlere Abone ol
Bediüzzaman'ın talebelerinden Yeğin'in vefatı

ANKARA (AA) - AK Parti Isparta Milletvekilli Said Yüce, Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Abdullah Yeğin'in, Bediüzzaman'ın eserlerinde ismi geçen "12 manevi evlatlarım, varislerim" diye ifade ettiği isimlerden biri olduğunu belirtti.

Yüce, Abdullah Yeğin'in vefatına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeğin'in 95 senelik hayatının iman ve Kur'an hizmetiyle geçtiğini belirtti.

Said Nursi vefat ettiğinde yanında bulunan birkaç kişiden birinin de Abdullah Yeğin olduğunu ifade eden Yüce, şöyle devam etti:

"Bediüzzaman'ın eserlerinde ismi geçen '12 manevi evlatlarım, varislerim' diye ifade ettiği isimlerden birisiydi. Yakın zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız da kendisini ziyaret etmiş, görüşmüştü. Hem hayır dualarını almış hem geçmiş olsun dileklerini ifade etmişti. Onun hayatı, bütün gençliğe ve insanlığa Kur'an'ın ve imanın hakikatlerini ulaştırmakla geçti."

Yüce, İstanbul'da vefat eden Yeğin'in yarın ikindi namazına müteakip, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından kıldırılacak cenaze namazından sonra Eyüp Sultan Kabristanı'na defnedileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, NATO Zirvesi'ne katılması dolayısıyla cenazeye gelemeyeceğinin ifade edildiğini aktaran Yüce, "Sayın Cumhurbaşkanımız, başsağlığı dilekleri için hayatta olan talebelerinden Mehmet Fırıncı ile Hüsnü Bayram'ı aradı." dedi.

- "Kendisi Risale-i Nur'ların okunmasını isterdi"

Yüce, Abdullah Yeğin'in bütün ömrünü medreselerde talebe yetiştirerek geçirdiğini anlattı.

Kendisinin her zaman çok az konuştuğunu dile getiren Yüce, "Daima cebinde taşıdığı Kur'an tefsirleri olan Risale-i Nurlardan okur, bunların okunmasını isterdi. Sürekli gençlere, çocuklara, yanına ziyarete gelenlere Kur'an'ı ve Risale-i Nurları okumalarını ister, imanlı mümin olmaları için tavsiyede bulunurdu."diye konuştu.

Yüce, Yeğin'in İslam'a hizmetin hiçbir maddi beklenti olmadan sürekli, sadece Allah rızası için yapılması gerektiğini söylediğini kaydetti.

Yorumlar