BEDAŞ'tan mobil dönüşümle yüzde 20'lik maliyet avantajı

İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Elektrik Dağıtım (BEDAŞ), tüm hizmetlerin mobil cihazlarla güvenli bir ortamda tüketicilere ulaştırılması ve operasyonel verimlilik...

Google Haberlere Abone ol
BEDAŞ'tan mobil dönüşümle yüzde 20'lik maliyet avantajı

İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Elektrik Dağıtım (BEDAŞ), tüm hizmetlerin mobil cihazlarla güvenli bir ortamda tüketicilere ulaştırılması ve operasyonel verimlilik hedefi ile sürdürdüğü çalışmaları tamamladı. Şirket, yaklaşık 2.000 kişilik saha çalışanını içeren ölçülebilir saha optimizasyonu ile maliyetlerde yüzde 20'lik azalma sağladı.

BEDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre şirket, saha operasyon yönetim, kaçak saha takip ve Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) sistemlerini altı ayda entegre ederek müşteri memnuniyeti ve verimlilik odaklı stratejik hedeflerini gerçekleştiriyor. İki bine yakın saha çalışanını içeren ölçülebilir saha optimizasyonu ile maliyetlerde yüzde 20’lik azalış elde edildi.

BEDAŞ, tüm hizmetlerin mobil cihazlarla güvenli bir ortamda zaman, mekan ve platform bağımsız bir şekilde tüketicilere ulaştırılması ve operasyonel verimlilik hedefi ile sürdürdüğü çalışmaları tamamladı. Tüketicilere kesintisiz elektrik hizmetini yüksek müşteri memnuniyeti ve yüksek verimlilikle sağlamak amacıyla uygulamaya alınan mobil dönüşüm politikası, değişen koşullara uyum sağlayabilecek, esnek bir alt yapı ile oluşturuldu.

Saha Operasyon Yönetim Sistemi için geliştirilen yazılım ile daha önce farklı kişilerin farklı cihazlar kullanarak yaptığı işlemler tek çatı altında toplandı. Böylece 1 personel kesme, açma, okuma, ihbar, satış, kaçak gibi işlemleri, yetkinliklerinin izin verdiği ölçüde yapabilmeye başladı.

Personel anlık olarak GPS koordinatları üzerinden izlenebildiği sistemde, trafik verilerine göre rota optimizasyonu da yapılabiliyor. Mobil dönüşüm kapsamındaki çalışmalarla çağrı merkezinden gelen bir işlemin bölgedeki en yakın ekibe atanması da mümkün hale geldi. Bu sayede sayacı arızalanan tüketicinin sayacının değiştirilmesi mümkün olan en kısa sürede gerçekleştiriliyor ve enerji verilmesi sağlanabiliyor.

Elektrik dağıtım bilgi yönetim sistemi EDRIMS’te yer alan zimmet ve stok modüllerinin entegrasyonu ile her dağıtım personelinin depodan aboneye kadar attığı her adım, tek veri girişi ile izlenebilir duruma geldi.

Durum kodu entegrasyonu olarak adlandırılan yapı ile okuma yapan personel, okuduğu sayaçta bir uygunsuzluk görürse sisteme girdiği durum kodu neticesinde otomatik olarak kaçak ekibine iş emri üretebiliyor. Yönetim konsolu ile tüm operasyon coğrafi verilerle görsel izlenebiliyor.

Kaçak ekiplerinin sahada çeşitli analizler yapabilmesini sağlayan Kaçak Saha Takip Sistemi, tabletler ve el terminalleri üzerinde çalışıyor. Personel, bir abonenin tarife grubuna göre tüketiminin diğer abonelerle kıyaslanması, kaçak geçmişi, önceki tüketim verilerinin incelenmesi, herhangi bir uygunsuzluk görülürse ilgili tutanağın tutulması gibi işlemleri sahada on-line yapabiliyor. Zimmet ve stok sistemi entegrasyonu ile şirket sayaç ve mühürlerinin gerçekliği sorgulanabilir hale geldi.

CRM Sistemi gerek mobil uygulamalardan gerekse çağrı merkezi veya işletmelerden gelen taleplerle başlayan iş süreçlerinin diğer sistemler, birimler ve uzmanlar arasındaki koordinasyonunu sağlayarak sürecin baştan sona yönetmeliklerle belirlenmiş süreler içerisinde sonlandırılabilmesini sağlıyor. Talep ilgilisi her aşamada SMS ve e-posta üzerinden bilgilendirilebiliyor.


- Mobil dönüşüm BEDAŞ'ın iş ortaklarına da çalışma kolaylığı getirdi


Hukuk büroları, yasal takip sistemi ve dijital arşiv entegrasyonu ile mobil cihazlar üzerinden işletmeye gitmeden işlemlerini yapabiliyor, abonelik evraklarının dijital kopyalarına ulaşabiliyor.

On-line tedarikçi portalı ile BEDAŞ’tan hizmet alan özel tedarikçiler, daha önce yazışmalarla yürütülen süreçleri on-line işlem merkezinden başlatabilir duruma geldi. Saha yönetim sistemi entegrasyonu sayesinde tedarikçinin, endeks okuma veya açma - kesme gibi tüm talepleri, başka işlemler için lokasyon olarak yakında bulunan personele otomatik atanabiliyor. Böylece ek bir kaynak kullanmadan işlem hızlı şekilde tamamlanabiliyor.

Yorumlar