BEDAŞ bayramda planlı kesinti yapmayacak

İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), tüm planlı bakım, onarım ve yatırım çalışmalarını Ramazan Bayramı boyunca iptal etti. Şirketten yapılan...

Google Haberlere Abone ol
BEDAŞ bayramda planlı kesinti yapmayacak

İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), tüm planlı bakım, onarım ve yatırım çalışmalarını Ramazan Bayramı boyunca iptal etti.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, BEDAŞ'ın, rutin uygulamanın dışına çıkarak tüketicilere kesintisiz ve kaliteli enerji akışı sağlamak için yürüttüğü yatırım çalışmalarına Ramazan Bayramı boyunca ara verme kararı aldığı, söz konusu çalışmalar için yapılacak kesintilerin ileri tarihlere alındığı belirtilerek, BEDAŞ saha ekiplerinin bayram süresince 7/24 hizmet vermeye devam edeceği bildirildi.

Açıklamada, yüzde 77 ile Türkiye'nin en yüksek yeraltı hattına sahip dağıtım şirketi olan BEDAŞ'ın 35 bin 300 kilometrelik yer altı hattının, oluşabilecek arızaları önceden tespit eden ileri teknoloji cihazlar (VLF, PD) ile test edildiği, Türkiye'de ilk kez kullanılan bu cihazlarla yaz hazırlıkları kapsamında yeraltı ve yer üstü hatların yüzde 76'sının taramasının tamamlandığı, önleyici bakım çalışmaları kapsamında 13 bin 319 trafo merkezinde de termal kamera ve kısmi deşarj cihazları ile rutin taramalar yapıldığı belirtildi.

Tarama işlemlerine paralel olarak dağıtım şebekesinin yüzde 65'inde de bakım çalışmalarının tamamlandığı, yapılan bakım çalışmaları ile 2016 yılı başından itibaren trafo arızalarında yüzde 75 iyileşme sağlandığı kaydedildi.

Bakım çalışmaları sırasında yapılacak elektrik kesintilerinin 48 saat öncesinden açıklandığı, "bedas.com.tr"de bilgileri kayıtlı tüketicilere SMS ve e-posta yoluyla planlı bakım ve yatırım çalışmaları konusunda bilgilendirme yapıldığı bildirildi.


Yorumlar