Bebeklerine şehit Halisdemir'in adını verdiler

- Adıyamanlı Demir ailesi, yeni doğan bebeklerine, Özel Kuvvetler Komutanlığına gelen darbeci generali vurarak hain girişimin püskürtülmesine büyük katkı sağlayan şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Halisdemir'in adını verdi - Baba Demir: - "Şehidimiz Halisdemir'in babası Adıyaman'da bir evladı olduğunu bilsin"

Google Haberlere Abone ol
Bebeklerine şehit Halisdemir'in adını verdiler

ADIYAMAN (AA) - Adıyamanlı bir çift, yeni doğan bebeklerine, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adını koydu.

Adıyaman'da yaşayan bilgisayar operatörü İlhan ve hemşire Semra Demir çifti, yeni doğan bebeklerini kucaklarına almanın mutluluğunu yaşıyor.

Demir çifti, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Özel Kuvvetler Komutanlığına gelen Tuğgeneral Semih Terzi'yi vurarak komutanlığın darbecilerin eline geçmesini engelleyen Halisdemir’in ismini, yeni doğan bebeklerine verdi.

Baba İlhan Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce bebekleri için "Akif" ismini düşündüklerini ancak darbe girişiminin ardından şehit olan Ömer Halisdemir'in Türkiye için yaptığı fedakarlığı öğrendikten sonra şehidin adını çocuklarında yaşatmak istediklerini belirtti

Çocuklarının dünyaya gelmesiyle adını "Ömer Halis" koyduklarını anlatan baba Demir, şunları söyledi:

"Bir Ömer Halis şehit olur bin Ömer Halis doğar düşüncesiyle çocuğumuza Ömer Halis ismini verdik. O da inşallah kahraman şehidimiz gibi vatanına milletine hayırlı bir evlat olur. Biz de 15 Temmuz gecesi sokağa çıktık. O gece Türkiye'ye yön veren Türkiye'nin kaderini belirleyen şehidimizin hayat hikayesini öğrendikten sonra çocuğa bu ismi vermeyi uygun gördük. Şehidimiz Ömer Halisdemir'in babası Adıyaman'da bir evladı olduğunu bilsin. Niğde'ye gidersem gidip şehidimizin babasının elini de öpeceğiz."

Anne Semra Demir ise darbe girişimini gecesi nöbetçi olduğunu ve o geceden çok etkilendikleri için çocuklarına şehit olan Ömer Halisdemir'in adını verme kararı aldıklarını kaydetti.

Yorumlar