''Bebek bezi'' cinayeti davası

- Esenyurt'ta bebek bezi yüzünden tartıştığı eşini öldürdüğü öne sürülen Yasemin Kaymaklı'nın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
''Bebek bezi'' cinayeti davası

İSTANBUL (AA) - Esenyurt'ta bebek bezi yüzünden tartışarak dayak yediği eşini bıçakla öldürdüğü iddia edilen Yasemin Kaymaklı'nın yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Yasemin Kaymaklı ile öldürülen Özkan Kaymaklı'nın kardeşi Özden Güngör katıldı. Duruşmada tarafların avukatları da hazır bulundu. HDP milletvekili Filiz Kerestecioğlu duruşmayı takip etti.

Mahkeme Başkanı Mehtap Yılmaz, Adli Tıp Kurumu'ndan istenilen raporun gelmediğini söyledi.

Söz alan sanık Yasemin Kaymaklı'nın avukatı Duygu Eroğlu, müvekkillinin eyleminde meşru müdafaa koşullarının oluştuğunu ifade ederek, ''Müvekkilimin uzun süredir tutuklu olması ve sağlık koşulları nazara alınarak tahliyesini talep ediyoruz. Güvence bedeli karşılığında tahliye verilmesini istiyoruz. Aynı nitelikte başka bir dava dosyasında 15 yıl hapis cezası alan sanık karar ile birlikte tahliye olmuştur. Bu hususun da göz önünde bulundurulmasını istiyoruz.'' dedi.

Sanık Kaymaklı'nın avukatı Nagihan Bulduk da, ''Meslektaşımın savunmalarını aynen tekrar ederiz. Müvvekilimin küçük yaşta çocuğunun bulunması nedeniyle tahliyesini talep ediyoruz.'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu'ndan raporun beklenmesine, tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek, duruşmayı erteledi.

Duruşma sonunda Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına açıklama yapan avukat Meriç Eyüboğlu, şunları söyledi:

''Yasemin 2 yıldan fazladır tutuklu. Çilem Doğan örneğinde olduğu gibi onun da küçük bebeği var. Ve tıpkı orada olduğu gibi meşru müdafaada bulunmuş biri. İndirim uygulanmasına gerek kalmaksızın beraat etmesi gerekiyor. Mahkeme talebimizi reddetti. Bizim açımızdan sıradan bir gün daha geride kaldı.''

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Esenyurt'ta 10 Temmuz 2014'te sanık Yasemin Kaymaklı'nın eşi olan maktul Özkan Kaymaklı ile tartıştıkları, eşinin kendisini ve çocuğunu darp etmesi sonucu ekmek bıçağıyla öldürdüğü anlatıldı.

İddianamede, sanık Yasemin Kaymaklı hakkında ''yakın akrabayı kasten öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Yorumlar