Bebeğini göremeden organlarıyla 6 hastaya umut oldu

- Bursa'da trafik kazasında yaralanmasının ardından hastaneye kaldırılan 8 aylık hamile kadının beyin ölümü, karnındaki bebek sağlıklı bir şekilde kurtarıldıktan sonra gerçekleşti - Daha önce organ bağışı taahhüdünde bulunan kadının kalbi, karaciğeri, korneaları ve böbrekleri Bursa'da 5, Ankara'da bir hastaya nakledilmek üzere alındı

Google Haberlere Abone ol
Bebeğini göremeden organlarıyla 6 hastaya umut oldu

BURSA (AA) - Bursa'da hamileliğinin 8'inci ayında trafik kazasında yaralanan kadının, bebeği sağlıklı bir şekilde kurtarıldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşti. Önceden organ bağışı taahhüdünde bulunan kadının kalbi, karaciğeri, korneaları ve böbrekleri, 6 hastaya nakledilmek üzere alındı.

Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesinde 4 gün önce geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan 8 aylık hamile T.D. (35), Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

T.D'nin karnındaki erkek bebek, hastanede kadın doğum, genel cerrahi ve beyin cerrahi uzmanlarının müdahalesi sonucu sağlıklı bir şekilde kurtarıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi çabalarına yanıt vermeyen T.D'nin ise beyin ölümü gerçekleşti.

Hastanenin Organ Nakli Koordinasyon Merkezinde görevli doktorlar, kadının yakınlarıyla görüşülerek onay alınmasının ardından organ nakli için işlemleri başlattı. Daha sonra T.D'den alınan kalp, karaciğer, iki kornea ve iki böbrek, organ bekleyen 6 hastaya nakledilecek.

- Hayat kurtaran vasiyet

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Soner Cander, gazetecilere yaptığı açıklamada, üzücü bir olayda 6 hastanın hayat bulmasının büyük teselli olacağını söyledi.

Beyin ölümü gerçekleşen T.D'nin, daha önce organ bağışı taahhüdünde bulunduğunu belirten Cander, şöyle konuştu:

"Böyle bir gelişme üzerine Organ Nakli Koordinasyon Merkezi ile değerlendirmelere başladık. Hastamızın kalbi Ankara Başkent Hastanesine, karaciğeri ve iki böbreği Acıbadem Bursa Hastanesine gönderilerek uygun hastalara nakledilecek. İki korneasının nakli ise hastanemizde gerçekleşecek. Hastamızın daha önce organ bağışını vasiyet etmesi sayesinde kendisinin vefatının ardından 6 kişinin sağlığına kavuşacak olması oldukça önemli bir gelişmedir."

Yorumlar