Bebeğin öldürülüp denize atıldığı iddiası

- Bandırma'da yaklaşık 7 ay önce, bir günlük bebeği boğarak cesedini denize attıkları iddiasıyla tutuklanan anne ve teyzenin yargılanmasına başlandı

Google Haberlere Abone ol
Bebeğin öldürülüp denize atıldığı iddiası

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, yaklaşık 7 ay önce, bir günlük bebeği boğarak cesedini denize attıkları iddiasıyla tutuklanan anne ve teyze hakim karşısına çıkarıldı.

Bandırma Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında "aynı soydan akrabayı kasten öldürmek, aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğü ihlal" suçlarından müebbet hapis cezası talebiyle tutuklu olarak yargılanan sanıklar Esra Özcan ve ikiz kardeşi Kübra Özcan hazır bulundu.

Her iki sanık, daha önce emniyet ve savcılığa "çocuğu boğarak öldürüp, cesedini bir çanta içinde denize attıkları için vicdan azabı çektikleri" yönünde ifade verdiklerini, ancak söz konusu ifadelerini kabul etmediklerini söylediler.

Sanıklar, yanlarına gelen ve tanımadıkları bir kişinin çocuğu kendisine vermesini istediğini belirterek, "Çocuğu vermediğimiz taktirde ailemize zarar vereceğini söyledi. Bizi tehdit etti. Biz de çocuğu Biga'ya bağlı Sinekçi köyünde bu kişiye verdik." dediler.

Bu arada Esra Özcan ifadesinde, hamile kaldığında durumu çocuğun babası olan Cengiz Bilgili'ye bildirdiğini, karşılığında bu kişiden "Beni karıştırma" yanıtını aldığını ifade etti.

Esra Özcan, Bandırma’daki özel hastanede yaptığı doğumun masrafını ise "kredi borcum var" diyerek annesinden aldığı parayla karşıladığını anlattı.

Mahkeme başkanının, "Sizi tehdit ederek, çocuğu alan kişiyi tarif eder misin?" şeklindeki sorusunu ise Esra Özcan, "40-45 yaşlarında, esmer, orta boylu bir kişiydi." diye yanıtladı.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Esra Özcan’ın tutukluluk halinin devamına, diğer sanık Kübra Özcan’ın ise cezaevinde kaldığı sürenin dikkate alınarak, tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine, çocuğu tehditle sanıkların ellerinden aldığı öne sürülen kişinin ise robot resminin yaptırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Toplum Sağlığı Merkezi görevlilerinin, 14 Ocak'ta ilçede özel bir hastanede doğan Esra Özcan'ın bebeğinin aşıya getirilmemesinden şüphelenmesi ve ihbarı üzerine Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

Olayla ilgili anne Esra Özcan ve ikizi Kübra Özcan gözaltına alınmıştı. Her iki sanık emniyet ve savcılık ifadelerinde 1 günlük bebeği boğarak öldürüp cesedini de denize attıklarını belirtmiş ve sonrasında tutuklanmıştı.


Yorumlar