BDT Devlet Başkanları Zirvesi

- Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev: - "Dünya ekonomisinde durum önemli ölçüde değişti. Dolayısıyla Kazakistan BDT ülkelerindeki ekonomik büyümeyi teşvik eden tedbirlerin güncelleştirilmesini öneriyor" - "Ulaşım ve transit alanında uygulanan büyük projelerde ülkeler arasında tekrar ve uyumsuzluk gözlemlenmektedir. Bu bağlamda bu alandaki politikayı koordine etmek gerek"

Google Haberlere Abone ol
BDT Devlet Başkanları Zirvesi

ASTANA (AA) - Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, dünya ekonomisinde durumun önemli ölçüde değiştiğini belirterek, Bağımsız Devletler Topluluğuna (BDT) üye ülkelerdeki ekonomik büyümeyi teşvik eden tedbirlerin güncelleştirilmesi önerisinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Nazarbayev’in, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te gerçekleşen BDT Devlet Başkanları Zirvesi'ne katıldığı belirtildi.

Nazarbayev, burada yaptığı konuşmada, 2008'de onaylanan stratejik ekonomik kalkınmanın üçüncü aşamasını da geçeceklerini vurgulayarak, "Dünya ekonomisinde durum önemli ölçüde değişti. Dolayısıyla Kazakistan BDT ülkelerindeki ekonomik büyümeyi teşvik eden tedbirlerin güncelleştirilmesini öneriyor. " dedi.

BDT devletlerinin kalkınmasında ulaşım ve transit potansiyelinin etkin kullanılması gerektiğine işaret eden Nazarbayev, şunları söyledi:

"Ulaşım ve transit alanında uygulanan büyük projelerde ülkeler arasında tekrar ve uyumsuzluk gözlemlenmektedir. Bu bağlamda söz konusu alandaki politikanın koordine edilmesi gerek. Bu büyük ölçüde projelerin verimliliğini artıracaktır."

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’in ev sahipliğinde yapılan zirveye, Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in yanı sıra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Tacikistan Devlet Başkanı Emomali Rahmon ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de katıldı.

Zirvede, BDT 2017 Dönem Başkanlığı'nın Kırgızistan’dan Rusya’ya devredilmesi kararı alındı.

Yorumlar