BBP'den 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün ışıklandırmasına tepki

İSTANBUL (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Eyüp İlçe Başkanlığı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün önceki gün LGBT’yi simgeleyen renklerle ışıklandırılmasına...

Google Haberlere Abone ol
BBP'den 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün ışıklandırmasına tepki

İSTANBUL (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Eyüp İlçe Başkanlığı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün önceki gün LGBT’yi simgeleyen renklerle ışıklandırılmasına tepki gösterdi.

BBP Eyüp İlçe Başkanı Ali Mazhar Kır ve yönetim kurulu üyeleri, İstanbul Valiliği’ne gelerek, köprünün bir daha söz konusu renklerle ışıklandırılmaması için dilekçe verdi.

Kır, çıkışta valilik binası yakınında yaptığı açıklamada, sözkonusu uygulamanın sorumlularının bir an önce tespit edilmesini isteyerek, "Bu vahim yanlışı yapanlardan hesap sorularak sorumlu idarenin en üst makamının kamuoyundan özür beyan etmesini, Müslüman Türk toplumunun değerlerini yavaş yavaş yok etme niyeti taşıyanların ekmeğine yağ sürecek olan bu ve benzeri kabul edilemez yanlışlıkların tekrar edilmemesi hususunda ilgili makamların uyarılmasını içeren dilekçesini valiliğimize teslim ettik." ifadelerini kullandı.

Kır, tepkisini şu sözlerle dile getirdi

"Çocuklarımıza ve gelecek nesillerimize kötü örnek olan bu ahlaksız yapıyı belediye binasına bayrağını asarak destekleyenlerin yarın kendi çocuklarını o derneğin üyesi olarak gördüklerinde şaşırmamaları gerektiğini söylüyor ve ifade ediyorum. Beşiktaş Belediyesi sözde onursal haftaları nedeniyle bayraklarını belediye binası önüne aşmıştır. Böyle bir ahlaksızlığı bir belediye başkanının nasıl desteklediğini, böyle bir kararı nasıl aldığını anlayamıyorum, anlamak da istemiyorum."

Yorumlar