BBP Genel Başkanı Destici:

- "Hamas'ı terörist grup olarak görmüyoruz. Biz Hamas'ı Filistin davasının kahramanları ve mücahitleri olarak görüyoruz." - "Bize göre Gazze'de terörist yok. Gazze'de İsrail'in ablukası altında bulunan ve her gün bombalanan masum Müslüman Filistinli kardeşlerimiz var." - "Her Müslümanın Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı ve o toprakları görmesi boynunun borcudur. İsrail, Müslümanların ayağını oradan kesip Kudüs'ü kendisine başkent yapmak istiyor. Buna karşı Müslümanların daha duyarlı olması lazım."

Google Haberlere Abone ol
BBP Genel Başkanı Destici:

İSTANBUL (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hamas'ı terörist bir grup değil, Filistin davasının kahramanları ve mücahitleri olarak gördüklerini belirterek, "Bize göre Gazze'de terörist yok. Gazze'de İsrail'in ablukası altında bulunan ve her gün bombalanan masum Müslüman Filistinli kardeşlerimiz var." dedi.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Destici, İsrail'de karşılaştıkları muamele ve Türkiye'deki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Destici, Kudüs'e yaptıkları ziyaretin dönüşünde Ben Gurion Havalimanı'nda, genel başkan yardımcısı ile bir arkadaşlarına İsrail polisi tarafından uygulanan fiili gözaltı ve sorgulama nedeniyle tatsız bir olay yaşadıklarını hatırlattı.

Bununla ilgili olarak gerekli açıklamayı yaptıklarını ancak basında çıkan yayınlar üzerine tekrar kısa bir değerlendirme yapma gereğinin hasıl olduğunu söyleyen Destici, "Bir kere biz Kudüs'e birinci amaç ve gaye olarak Miraç gecesini idrak etmek, önce kendi dinimize ait kutsal mekanları, sonrasında ise diğer inançlara ait dini mekanları ziyaret etmek amacıyla gittik. İkinci amacımız da oraya gitmiş iken Filistinli kardeşlerimizle bir araya gelmekti. Oraya yapacağımız ziyarette de İsrail devletini, 'oralara girmemize izin vermeyeceğini bildiğimiz için' bilgilendirmede bulunmayarak gayri resmi bir ziyaret gerçekleştirdik. Bundan da muvaffak olduk. Sadece Kudüs'ü değil, Batı Şeria'yı, Ramallah'ın çevresini de ziyaret etme, görme ve oradaki Filistinli kardeşlerimizle görüşüp sohbet etme imkanı elde ettik." diye konuştu.

Havaalanındaki tatsız olaya ilk başta "İsrail devleti, Müslümanların buraya gelişini ve ziyaretinde zorluk çıkararak buralara gelmelerini engellemek için bunları yapıyor" anlayışı yaklaştıklarını aktaran Destici, şunları kaydetti:

"Ama daha sonra özellikle medyada çıkan yazıları ve yorumları okuyunca ve Tel Aviv ile irtibatlı yetkililerin açıklamalarını dinleyince heyetimize yapılan fiili gözaltı ve sorgulamanın hiç de öyle rutin olmadığını anladık. En nihayetinde bize yönelik fiili gözaltı ve sorgulamanın Filistin davasındaki tavrımız ve 2012 yılındaki Gazze ziyaretimizde Hamas Lideri İsmail Haniye ile yaptığımız görüşmenin neden olduğu ifade edildi. Bir kere Hamas'ı terörist grup olarak görmüyoruz. Biz Hamas'ı Filistin davasının kahramanları ve mücahitleri olarak görüyoruz. Sadece BBP'nin değil, Türkiye'nin resmi politikası da böyledir."

- "Hamas'ı Filistin davasının kahramanları olarak görüyoruz"

Medyada yer alan açıklama ve yazılardan kendilerinin aslında başından beri takip edildiklerinin anlaşıldığını dile getiren Destici, "Gazze ve Filistin davasına sahip çıktığımız için takip edilmişiz. Biz Gazze'ye İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile birlikte gittik. Dolayısıyla Gazze'de gerçekleştirdiğimiz ziyarette sözde gazetecinin iddia ettiği gibi bir terörist kişi veya grupla görüşmedik. O zaman Hamas'ın lideri ve Filistinli kardeşlerimizle görüştük. Zaten bize göre Gazze'de terörist yok. Gazze'de İsrail'i ablukası altında bulunan ve her gün bombalanan masum Müslüman Filistinli kardeşlerimiz var. Bu hadise bizi yıldıramaz. Biz dün nasıl Filistin davasının yanında durduysak yarın da durmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Filistin davasının yanında durdukları için bir bedel ödemeleri gerekiyorsa, bunu ödemeye hazır olduklarını vurgulayan Destici, "Her Müslümanın mutlaka Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı ve o toprakları görmesi boynunun borcudur. İsrail, Müslümanların ayağını oradan kesip Kudüs'ü kendisine başkent yapmak istiyor. Buna karşı Müslümanların daha duyarlı olması lazım. Ve imkanı olan her Müslümanın mutlaka o toprakları ziyaret edip, Mescid-i Aksa'da namaz kılması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

- "BBP olarak demokrasinin işletilmesinden yanayız"

Ardından Türkiye'de yaşanan gelişmelere de değinen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevini bırakacak olmasını da eleştirdi.

Bu konunun AK Parti'nin iç meselesi olmadığından hareketle hadisenin diğer partiler tarafından da ele alınmasının zorunluluk arz ettiğini savunan Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim gördüğümüz şudur: Sayın Davutoğlu, başarısız olduğu için değil, başbakanlık yetkilerini kullanıyor ya da kullanmak istiyor diye böyle bir muamele ile karşılaşıyor. Bunu milli iradeye en hafif ifadesiyle saygısızlık olarak değerlendiriyoruz. Bunun şahıslarla ilgisi yoktur. Yetkiyi millet adına kullananların anayasaya uygun hareket etmesi gerekir. BBP olarak demokrasinin tam olarak işletilmesinden yanayız. Herkesin kendi sorumluluk alanı içinde, bir diğerinkine saygı göstererek, kabullenerek bu sistemi işletmesinin daha doğru olacağını düşünüyoruz."

Hükümetin başta terörle mücadele, işsizlik ve dış politikada pek çok konuyla uğraşması gerektiğini ve bu konularda kararlılık göstermesinin şart olduğunu savunan Destici, "Ahlak ve maneviyat konusunda keşke ciddi adımlar atılabilseydi. Son bir yıl içinde sadece Diyarbakır'da 4 bin 111 çocuk madde bağımlısı tedavisi görmüş. Ülkenin temel problemleri var. Dolayısıyla bunların çözümünü daha elzem olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Destici, konuşmasını terörle mücadele sırasında şehit düşen asker ve polisleri rahmetle anarak tamamladı.

Yorumlar