Baykan'daki patlayıcı yüklü kamyonet

- Siirt'in Baykan İlçe Jandarma Komutanlığı yakınına patlayıcı yüklü kamyonet park ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Baykan'daki patlayıcı yüklü kamyonet

SİİRT (AA) - Siirt’in Baykan İlçe Jandarma Komutanlığına 300 metre mesafede yol kenarına, yaklaşık 200 kilogram patlayıcı yüklü kamyonet park ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, ilçenin Yenidoğan Mahallesi Nizamettin Sevgili Caddesi'nde 8 Eylül 2015'te terk edilmiş halde bulunan bomba yüklü aracın kontrollü bir şekilde patlatılması olayı ile ilgili Baykan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında bazı adreslere operasyon düzenlendi.

Operasyonda, aracın hazırlanması ve ilçeye getirilmesiyle ilişkisi olduğu tespit edilen Vahdettin E., Sinan B. ve M.K. gözaltına alındı.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları savcılık tarafından tutuklanma talebiyle Baykan Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Mahkemedeki ifadelerinin ardından Vahdettin E. ile Sinan B. terör örgütü üyeliği iddiasıyla tutuklandı, M.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Baykan'ın Yenidoğan Mahallesi'nde geçen yıl gönüllü bir köy korucusu, İlçe Jandarma Komutanlığına 300 metre mesafede yol kenarına park edilen 56 AR 919 plakalı kamyonetten şüphelenerek durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

Mahalleye gelen bomba imha uzmanları, çevrede güvenlik önlemi aldıktan sonra kamyonette inceleme yapmış araçta yaklaşık 200 kilogram patlayıcı bulunduğu belirlenmişti.

Polis ekipleri anonsla vatandaşları çevreden uzaklaştırmış, daha sonra patlayıcı kontrolü şekilde patlatılmıştı. Patlamada bomba imha uzmanı 2 polis memuru hafif yaralanmış, bazı ev ve iş yerlerinde hasar oluşmuştu.

Yorumlar