Bayırbucak Türkmenlerine yardım

- Afyonkarahisar'da Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere, Memur-Sen il temsilciliği ve İnsani Yardım Vakfı Afyonkarahisar şubesi tarafından hazırlanan 25 tonluk gıda ve yardım malzemesi yola çıkarıldı

Google Haberlere Abone ol
Bayırbucak Türkmenlerine yardım

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da Memur-Sen il temsilciliği ve Afyonkarahisar İnsani Yardım Derneği tarafından Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere hazırlanan, 25 ton gıda ve giyim malzemelerinin bulunduğu yardım tırı dualarla uğurlandı.

Yardım tırının uğurlanması için Anıtpark önünde tören düzenlendi.

Törende konuşan Memur-Sen Afyonkarahisar il temsilcisi Abdulkadir Hız, Memur- Sen olarak bir emek hareketi olduğu kadar, bir merhamet hareketi de olduklarını belirterek, Bayırbucak Türkmenlerinin İstiklal Mücadelesi gibi mücadele verdiklerini ifade etti.

Hız, "İnanıyoruz ki kardeşlik sınır tanımaz, ten rengine bakmaz, mazlumun kimliğini sormaz. İşte bu kardeşlik gereği Memur-Sen ve Afyonkarahisar İHH olarak, Bayırbucaklı kardeşlerimiz için bir yardım kampanyası başlattık. Kısa sürede toplanmış olan 25 ton un ve giyim malzemelerinden oluşan malzemeleri bugün ikincisi gönderdiğimiz tır ile ulaştıracağız. Bugün gönderdiğimiz bu yardım malzemesi ve unun Bayırbucaklı kardeşlerimize bir dirhem fayda sağlayacağı için mutluyuz." dedi.

Konuşmaların ardından, yardım tırı Bayırbucak Türkmenlerine malzemeleri ulaştırmak üzere, yola çıktı.


Yorumlar