Bayırbucak Türkmeni emekli albaydan "15 Temmuz" şiiri

- Osmaniye'deki çadır kentte yaşayan Bayırbucak Türkmenlerinden Ahmet Arnavut, FETÖ'nün darbe girişimine tepkisini kaleme aldığı "15 Temmuz" şiiri ile dile getirdi - Bayırbucak Türkmeni Arnavut: - "Türkiye'yi yıldız gibi görüyoruz. Burası bizim vatan toprağımız. Türkiye’ye gelecek zarar tüm İslam alemine gelir. Biz de bu vatan için canımızı vermeye hazırız"

Google Haberlere Abone ol
Bayırbucak Türkmeni emekli albaydan "15 Temmuz" şiiri

NEVŞEHİR (AA) - Suriye'deki iç savaş nedeniyle saldırılardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Bayırbucak Türkmenlerinden emekli albay Ahmet Arnavut, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu gece ve sonrasındaki gelişmeleri şiire döktü.

Arnavut, kaleme aldığı "15 Temmuz" şiirinde, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgisini dile getirdi.

Bayırbucak Türkmeni Arnavut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz akşamı haberin duyulmasının ardından Osmaniye’deki çadır kentte kalan binlerce sığınmacının sabaha kadar gözyaşı içinde dua ettiğini kaydetti.

Yaklaşık bir yıl önce çadır kente yerleşen Arnavut, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Suriye’de devam eden savaşta canlarını kurtarmak için Türkiye'ye sığınan mazlumlara kucak açtığına işaret ederek, "Çadırlarda uyuyanlar bile uyandırıldı. Büyük küçük hepimiz 'Allah’ım, Türkiye'yi ve Erdoğan'ı kurtar' diye ağladık çünkü o bombalar altında kalan bizlere kucak açtı." dedi.

Arnavut, Erdoğan’ın, gecenin ilerleyen saatlerinde televizyon ekranlarında görülmesinin ardından çadır kentte çok duygulu anlar yaşandığını aktardı.

Türkiye'yi anavatanları olarak kabul ettiklerini vurgulayan Arnavut, "Türkiye halkı, vatansever bir millet. Biz, Türkiye'yi yıldız gibi görüyoruz. Burası bizim vatan toprağımız. Türkiye’ye gelecek zarar tüm İslam alemine gelir. Biz de bu vatan için canımızı veremeye hazırız." diye konuştu.

Darbe girişimini, büyümekte olan Türkiye'nin önüne kesmek isteyen dış güçlerce planlanmasının şaşırtıcı olmadığını belirten Arnavut, şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesi yatmadık. Erdoğan’ın ertesi gün güvende olduğunu haberlerden öğrenene kadar namaz kılıp dua ettik. O gece milletine ateş açanları görünce anladık ki bunların beyni yıkanmış. Tüm dünyanın gözü, ilerleyen Türkiye’de. Türkiye, 2023’te daha da ileri gidecek. Batı bunu engellemeye, ülkeyi bölmeye çalışıyor. Bir devletin başına asker geldiyse o devlet geri gider ama ilerlemesi mümkün değildir ancak halkın birliği, tankları durdurması Batı'ya çok büyük mesaj oldu. Tüm Türkiye halkına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Allah uzun ömür versin."

FETÖ’nün hain planının kahraman milletin meydanlara inmesiyle bozulduğunu anımsatan Arnavut, darbe girişimi gecesi yaşananları yansıttığı şiirini de paylaştı.

-Osmanlı ruhunun canlanışı

Arnavut’un "15 Temmuz" şiiri şöyle:

Osmanlı torunları kulak verin sözüme

Camilerde Allahuekber, vakit namaz vakti değil

Uçaklar saldırıyor, tanklar yürümüş

Ehli fitne Ankara, İstanbul’da meydana inmiş

Kalkın kardaşlar vatan kurtarak


Osmanlı torunları indi meydana

Gözyaşı döküyorum vatan sevgisi

Ağlama ana kanım dökülüyor cennet sevgisi

Ben şehit oluyorum selam olsun size

Ana ben şehit oluyorum vatan yaşasın

Vatan ağacı ter ister

Bayrak yükseğe çıkamaya kan ister

Vatan gülleri analardan gözyaşı ister

Vatan korumaya erkek ister

Günün batmasın Türkiye

Erdoğan üç saat görünmedi

Evlerde yemek yenmedi

Boğazımızdan su inmedi

Gözyaşımız durmadı


Başkanım, başkanım, başkanım

Türk halkının sana sevgisi

Suriye mazlumlarının duası

İslam ümmetinin Allah’a tevessül etmesi

Senin adaletin, seni getirdi meydana


Erdoğan indi meydana

Rabbimiz kavi, hakim, adil

El ele birlikte hak geldi yerine

Günün batmasın Türkiye

Yaşasın Türkiye

Yorumlar