Bayılan hamile kadını halk otobüsüyle hastaneye yetiştirdi

- Kayseri'de belediye halk otobüsü şoförü, durakta beklerken bayılan hamile kadını, otobüse bindirerek hastaneye götürdü - Tansiyonu düştüğü için bayılan kadının, şoför ve yolcuların yardımıyla otobüse bindirilerek hastaneye götürülmesi, otobüsün güvenlik kameralarına yansıdı - Otobüs şoförü Soyak: - "Geçen günlerde de otobüste bayılan bir kız çocuğunu devlet hastanesinin acil servisine götürdüm. Bütün arkadaşlarımın aynı duyarlılığı göstermesini isterim" - Hamile yolcu Akkaya: - "Hemşirelere hastaneye nasıl geldiğimi sordum. Bir belediye otobüsü şoförünün getirdiğini söylediler. Sağ olsun ambulansı beklememiş, her şeyi göze alarak beni hastaneye yetiştirmiş"

Google Haberlere Abone ol
Bayılan hamile kadını halk otobüsüyle hastaneye yetiştirdi

KAYSERİ (AA) - ESMA KÜÇÜKŞAHİN - Kayseri'de belediye halk otobüsü şoförü, durakta beklerken bayılarak düşen hamile kadını, içinde yolcuların bulunduğu otobüsle hastaneye ulaştırdı.

İlk bebeğini kucağına alma hayalini kuran 36 haftalık hamile Sema Akkaya, Yakut Mahallesi'nde durakta otobüs beklerken baygınlık geçirdi. Bu sırada durağa gelen halk otobüsünün şoförü Mustafa Soyak, yardım için aracından indi. Çevredeki ve otobüsteki vatandaşların da yardıma çalıştığı kadın ayılmadı. Bunun üzerine Soyak, hamile olduğu anlaşılan kadını yolcuların da desteğiyle otobüse bindirdi.

Kayseri Doğumevi Hastanesine kaldırılan Akkaya ve bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi. Sema Akkaya'nın halk otobüsüyle hastaneye yetiştirilmesi, otobüsün güvenlik kameralarınca kaydedildi.

-Şoförden geçmiş olsun ziyareti

Şoför Soyak, hastanede bir süre gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edilen Akkaya'yı evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Akkaya'nın durumunu çok merak ettiğini dile getiren Soyak, olay günü yaşananları AA muhabirine anlattı.

Zümrüt Mahallesi güzergahında yolcu taşımacılığı yaptığını belirten Soyak, Yakut Mahallesin'deki durağa yolcu almak için yaklaştığını, bu sırada bir gürültü duyduğunu söyledi.

Otobüsten indiğinde durakta bekleyen hamile bir kadının düştüğünü gördüğünü aktaran Soyak, şöyle konuştu:

"Hamile kadın bayılmıştı, yüz üstü düşmüştü. Ambulansı aradık ancak yol tarif etmekte zorlandım çünkü yollar karışıktı. Yolcu kadınların yardımıyla hastayı orta kapıdan otobüse aldık. Koridora yatırdım ve başının altına çantasını koydum. Yüzüstü düştüğü için yoldaki taşlar yüzüne batmıştı. Yüzü kötü durumdaydı, baygındı. Hamile olduğu için doğumevinin aciline götürdüm. Otobüste 20 kişi filan vardı. Yolcular da şaşırdı, milyonda bir karşılaşacakları bir şey olduğu için. Geçen günlerde de otobüste bayılan bir kız çocuğunu devlet hastanesinin aciline götürdüm. Bütün arkadaşlarımın aynı duyarlılığı göstermesini isterim. Akşama kadar direksiyon başındayız, yaklaşık bin, bin 500 kişiyle muhatap oluyoruz. Her türlü insanı görüyoruz. Bu tür olaylar olduğunda 'Bana ne, boşver' diye düşünüyoruz. Tabii bunun da nedeni var. İnsanlar mahkemeden, şahitlikten korkuyor."

Hamile kadının özellikle bebeği için çok endişelendiğini ifade eden Soyak, "Bebekte bir sıkıntı olursa diye çok korktum. Yol boyu baygındı. Hemen hemşireleri, güvenliği çağırdım. Eşyalarını da kendisini de teslim ettim." dedi.

- "Çantamda yüklü miktarda para vardı, sağ salim aldım"

Düşmenin etkisiyle yüzünden yaralanan 27 yaşındaki estetisyen Semanur Akkaya da işe gitmek için durakta otobüs beklediğini, sadece otobüsün geldiğini hatırladığını ifade etti.

Gözlerini hastanede açtığını belirten Akkaya, şunları kaydetti:

"Hemşirelere hastaneye nasıl geldiğimi sordum. Bir belediye otobüsü şoförünün getirdiğini söylediler. Ağabey sağ olsun, ambulansı beklememiş beni her şeyi göze alarak hastaneye yetiştirmiş. Tansiyonum düştüğü için bayılmışım. Sert bir düşüş olmuş. Yüzümde yaralar var. Çok şükür bebeğim de ben de iyiyim. Önemli olan bebeğime bir şey olmamasıydı. Ağabeye çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Bunun sokakta olmasına sevindim çünkü evde düşseydim kimsenin haberi olmayacaktı, işe gittim diye düşüneceklerdi. Ayrıca çantamda yüklü bir miktar para vardı, emanetti. Ağabey çantamı ve eşyalarımı güvenliğe teslim ettiği için sağ salim onları da aldım. O paraya da bir şey olmamasına sevindim. Allah böyle insanları başımızdan eksik etmesin. Bu olayı kızıma da anlatacağım. Son birkaç haftam kalmıştı, doğum da yakın olduğu için çevremdeki herkes doğum yaptığımı sanmış."

Mustafa Soyak, geçmiş olsun dileklerini ilettiği Semanur Akkaya'ya çiçek de hediye etti.

Yorumlar